KRIMINALCI UCJENJUJU GRAD

Aktivirali dvije bombe i prijete: Ako nam ne isplatite 4 milijuna eura, slijedi još pet eksplozija!

Napadači su ostavili prijeteće pismo kojim traže 4 milijuna eura ili će do 17 sati aktivirati još pet bombi koje su postavili diljem grada
 AP

MAKIIVKA - Nepoznati kriminalci u četvrtak ujutro aktivirali su dvije eksplozije na ukrajinskom industrijskom istoku te ostavili poruku s ucjenom da će nastaviti s postavljanjem bombi ukoliko im se ne plati 4 milijuna eura, priopćili su državni dužnosnici Ukrajine.

Grad Makiivka, centar proizvodnje čelika i ugljena u industrijskoj regiji Donetsk na istoku Ukrajine, nalazio se u stupnju visoke uzbune nakon što su bombaši dojavili kako je još pet eksplozivnih naprava postavljeno diljem mjesta.

Dvije su se eksplozije dogodile u ranim jutarnjim satima u razmaku od pola sata. Inače, Makiivka se nalazi nedaleko od Donetska gdje predsjednik Viktoru Janukovič ima svoju rezidenciju.

U neposrednoj blizini od mjesta eksplozije, policija je pronašla prijeteće pismo koje navodi kako će točno u 17 sati prema lokalnom vremenu (sat manje po CET-u) eksplodirati još pet bombi ako traženi iznos neće biti uplaćen.

Gradom se nakon objave vijesti proširila panika.

U eksplozijama ispred državne kompanije za iskop ugljena te shopping centra srećom nitko nije ozlijeđen, a materijalna se šteta procjenjuje. Regija Donetska i inače je poznata po nasilnim sukobima poslovnih klanova te vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:43