NEUSPJELI POKUŠAJ OTMICE

Amerikanci u Jemenu ubili dvojicu naoružanih civila

Dvojica američkih dužnosnika u Jemenu ubili su prije dva tjedna u glavnom gradu Sanaai dvojicu naoružanih civila koji su ih pokušali oteti, objavio je u subotu list New York Times (NYT), pozivajući se na službene američke izvore.

Dvojica Amerikanaca, jedan dužnosnik CIA-e i jedan pripadnik postrojbi za posebne operacije, u to su vrijeme bili namještenici veleposlanstva. U trenutku pokušaja otmice nalazili su se u brijačnici.

NYT je informacije o tome slučaju dobio od State Departmenta, pri čemu je navedeno da dvojica Amerikanaca nisu više u Jemenu. Jemenski su mediji izvijestili o smrti dvaju civila, a kao počinitelje naveli nepoznate osobe.

Otkriće da su namještenici američkog veleposlanstva umiješani u pucnjavu dogodilo se u nezgodnom trenutku za jemensku vladu, nakon što je njezina suradnja sa SAD-om u napadu bespilotnim letjelicama na navodne pripadnike Al-Qaede izazvala bijes stanovništva.

U petak su militanti napali nadzornu točku blizu predsjedničke palače u očitom pokušaju odmazde za ofenzivu jemenske vlade protiv uporišta Al-Qaede.

SAD je prošlog tjedna iz sigurnosnih razloga za javnost zatvorio svoje veleposlanstvo u Sanaai.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:02