ZLOČINI OD 1930-IH

Australska crkva priznala 620 slučajeva seksualnog zlostavljanja djece!

Tijekom posjeta Australiji u srpnju 2008. papa Benedikt XVI. susreo se s nekim žrtvama i javno se ispričao za zlostavljanja
Kastel Stari , 230411.Velika Subota je jedan od dva dana u liturgijskoj godini kada se ne odrzava euharistijsko slavlje, ali obredi Velike Subote pocinju sa blagoslovom svjetla gdje svecenik blagoslivlja oganj sa kojeg se pali uskrsna svijeca.Na slici Don Mislav Hodzic unosi Uskrsnu svijecu u Crkvu.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX

MELBOURNE - Rimokatolička crkva u australskoj saveznoj državi Victoriji priznala je da su njezini svećenici od 1930-ih godina seksualno zlostavljali više od 600 djece, objavio je BBC.

Nadbiskup Melbournea Denis Hart te je podatke nazvao "strašnim i sramotnim", a objavljeni su u dokumentu koji je Crkva podnijela parlamentarnom povjerenstvu zaduženom za istragu seksualnog zlostavljanja.

Crkva je priznala 620 slučajeva zlostavljanja, od kojih se velika većina dogodila između 60-ih i 80-ih godina. Pod istragom je još 45 slučajeva.

Hart je u priopćenju rekao da je važno da Crkva bude otvorena "prema stravičnom zlostavljanju u Victoriji i drugdje" te da na ovu istragu gleda kao na "pružanje pomoći žrtvama i liječenju njihovih rana".

Aktivisti smatraju da bi se broj zlostavljanih mogao mjeriti u tisućama jer brojni slučajevi nisu prijavljeni.

Tijekom posjeta Australiji u srpnju 2008. papa Benedikt XVI. susreo se s nekim žrtvama i javno se ispričao za zlostavljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 16:36