HLADNOKRVNI EGZEKUTORI

BANDA UBOJICA SIJE STRAH PO MOSKVI Žrtvama buše gume na autima pa ih iz šume skidaju snajperima

Ruska policija očajnički pokušava uhvatiti bandu serijskih ubojica osumnjičenih za ubojstvo najmanje deset osoba na zaista promišljen, ali brutalan način, u moskovskoj oblasti. Oni bi, naime, na cestu uz šumu postavljali oštre šiljke kako bi onesposobili automobile svojih žrtava. Krvnici, koje su prozvali "usamljenim cestovnim manijacima", skrivali bi se u šumama, a zatim bi nemoćne vozače i putnike hladnokrvno ubijali snajperima.

Policija smatra da je jedini motiv čista hladnokrvnost, s obzirom da žrtvama ne nedostaju dragocjenosti.

No, kriminalni psiholog zadužen za monstruozan slučaj tvrdi da ubojice imaju bizaran fetiš - truplima oduzimaju vozačke dozvole, ali ostavljaju kreditne kartice i novac.

- Možda žele njihove fotografije za uspomenu - kaže Mihail Vinogradov.

Grupa ubija nevine vozače već 15 mjeseci, ali sve dosad policija je odbijala potvrditi da su slučajevi međusobno povezani i da je za sve njih odgovorna jedna ubojita banda.

Ipak, policija sad priznaje da je u svim slučajevima korišteno isto oružje te poziva na oprez sve koji koriste zabačene šumske ceste oko Moskve.

- Izbjegavajte vožnju po noći i ne zaustavljajte se nipošto - objavljeno je iz moskovske policije.

Javnost živi u sve većem strahu od misterioznih krvnika koji vrebaju zabačenim cestama dok policija već mjesecima ne uspijeva stati im na kraj.

Prva žrtva, 29-godišnji Andrej Zorin, ubijen je 12. lipnja 2013. On je svojom Ladom vozio 34-godišnju djevojku u moskovski okrug Solnečnogorski. Ubijen je hicima u glavu, a djevojka je s teškim prostrijelnim ranama na prsima prevezena u bolnicu. Preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji liječnika i hitnoj operaciji.

Kao i u drugim slučajevima, banda je vrebala iz šumarka uz cestu.

Par mjeseci kasnije, u rujnu, pronađeno je izrešetano tijelo 50-godišnjaka za volanom Land Cruisera.

U studenom 37-godišnjak i dvoje mladih, koji su krenuli kupiti marihuanu, također su ubijeni.

U još jednom slučaju ubijen je biciklist dok je kraj njega trčao pas. Smatra se kako je ubijeni biciklist Vladimir Kiriljuk na prepad uhvatio krvničku bandu dok je postavljala šiljke na cestu.

Kasnije je ubijeno još dvoje 60-godišnjaka. Oružje izbora bila je prepiljena puška Makarov, jedno od tri oružja koje je grupa koristila.

Još jedan muškarac i žena ubijeni su u svibnju ove godine. Iz vozila nisu ukradeni niti iPadovi, mobiteli, pa čak niti novac.

U selu Novo-Peredelkino, u moskovskoj regiji, 4. lipnja ubijen je lokalni policajac Oleg Tolmačev. Televizija je objavila kadrove s mjesta zločina koji prikazuje prolaznike i policajce oko žrtvina tijela.

Ubijeni policajac Oleg Tolmačev

Nekoliko tjedana kasnije, 53-godišnji Aleksej Tisganov pobjegao je iz automobila nakon što je naletio na šiljke na cesti, ali su ga upucali u bijegu.

Aleksej Tisganov pobjegao je iz auto, ali su ga krvnici upucali u bijegu

Dvije još žrtve napadnute su u kolovozu, ali je jedna uspjela pobjeći.

- Bio je dan, oko 6 sati poslijepodne. Vozio sam prema vikendici kad mi je zamka probušila gume. Nastavio sam voziti znajući da se policijska postaja nalazi u blizini. Tada sam začuo snažan udar iza sebe i u tom trenutku je razbijeno stražnje staklo. Policijac je kazao da su zapucali na mene - kazao je Ivan, preživjela žrtva šumskih krvnika.

- Još uvijek nismo raskrinkali njihov modus operandi. Ali najvjerojatnije parkiraju automobil negdje u blizini, a zatim nastavljaju pješice. Čekaju žrtve u šumi blizu ceste. Napadi traju dvije ili tri minute, nikad duže. Zatim nestaju u šumi. Mislimo da su stari između 30 i 40 godina i nalaze se na vrhuncu fizičke snage - kažu iz moskovske policije.

Nadodaju da banda ima troje članova, vođu i još dvojicu pomoćnika.

- Prema načinu na koji ubijaju, radi se o manijakalnim karakterima koji obožavaju oduzimati živote - zaključuju.

Iako postoje mnoge teorije o identitetu ubojite bande, jedna čak kaže da se radi o ljudima koji su izgubili voljene na cesti smrti pa se na ovaj način osvećuju, policija poručuje da je istraga u punoj snazi i da će uskoro razotkriti tko stoji iza ovih strašnih likvidacija.

Lokacije ubojstava u moskovskoj oblasti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:28