ZAVRŠILA U ZATVORU

Barbara je tijekom 24 godine lažirala čak 17 trudnoća: Prevara joj je uspjela uz pomoć starog trika...

Na taj je način u džep spremila više od 94.000 eura beneficija

Ilustracija

 Patrick Daxenbichler/Imagebroker/Profimedia/Patrick Daxenbichler/imagebroker/profimedia

Jedna je Talijanka završila u zatvoru nakon što je tijekom 24 godine lažirala čak 17 trudnoća kako bi se dočepala gotovo 100.000 eura porodiljne pomoći.

Barbara Ioele (50) lagala je da je rodila petero djece i imala još 12 spontanih pobačaja, a da bi joj prevara uspjela ispod majice je nosila jastuke kako bi izgledalo da ima trudnički trbuh.

Također je lažirala i način na koji hoda kako bi ispalo da nosi dijete te tako skupila znatnu količinu slobodnih dana s posla.

Ioele je negirala sve optužbe te i dalje tvrdi da njezinih petero djece doista postoji te da su sve njezine trudnoće, uključujući i spontane pobačaje, bile prave.

Ioele je tvrdila da je svoje posljednje dijete rodila u prosincu, ali policajci su rekli da su je nadzirali tijekom prethodnih devet mjeseci i da je cijela trudnoća bila lažna.

Barbara Ioele također je optužena da je iz klinike u Rimu ukrala rodne listove djece i druge dokumente, piše talijanski list Il Mattino.

Ona se ovakvom vrstom prevare bavila od 2000. godine te na taj način u džep spremila više od 94.000 eura beneficija.

Davide Pizzinato, Ioelein 55-godišnji partner, navodno je svemu obavijestio policiju, a tijekom ispitivanja je rekao da je ‘dobro znao‘ da ona nikada nije bila trudna.

Vjeruje se da je svjedočio protiv Barbare kako bi dobio manju kaznu, iako je i sâm optužen da joj je pomagao u prevari.

‘Ona je napravila lažne potvrde i donijela ih‘, navodno je Pizzinato rekao istražiteljima. ‘To je ono što znam od 2012. godine, odnosno otkako je počela naša veza.‘

Ioele je osuđena na godinu i šest mjeseci zatvora, no nije se pojavila na izricanju kazne.

Njezin odvjetnik navodno je pokazao dvije potvrde koje potvrđuju da je bolesna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:00