SAMO TRI I POL GODINE

BARBIKA IZA REŠETAKA Atraktivna kćer uglednog političara mrtva pijana Mercedesom ubila dvojicu muškaraca, svi su šokirani blagom kaznom

 Foto: VKontakte

Julija Kiseleva, kći poznatog ruskog političara i člana parlamenta, osuđena je na tri i pol godine zatvora jer je pijana vozila svoj Mercedes brzinom od čak 160 km/h i pritom skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginula dva muškarca. Svojim snažnim autom zabila se u Toyotu Highlander koja je mirno čekala da se upali zeleno svjetlo na semaforu.

Blaga kazna izazvala je zgražanje u Irkutsku, gradu gdje se nesreća dogodila, a udovice poginulih muškaraca sumnjaju da je 27-godišnjakinja ovako blago kažnjena jer je kći dvoje renomiranih liječnika i jer joj je otac član ruskog parlamenta.

Građani Irkutska najavili su da će se žaliti i tražiti da Kiselevu, inače majku trogodišnje djevojčice, zatvore na bar šest do sedam godina.

Kiseleva se sudu obratila iz metalnog kaveza i objasnila da je nepažljivo vozila jer je bila uzrujana radi ranije svađe s bivšim mužem. Također priznaje da je puno pila pa da se zato nesreće i ne sjeća baš najbolje.

'Plakala sam, tresla se i bila histerična radi svađe s bivšim mužem', rekla je sudu i izrazila žaljenje radi smrti dvojice muškaraca. Također je rekla da se radi velike količine alkohola sigurno onesvijestila za volanom.

Žrtve nesreće su 35-godišnji Albert Sokolov i 33-godišnji Denis Matvejev i obojica imaju malu djecu. Udovice su rekle da ne mogu prihvatiti ovako blagu kaznu koja definitivno nije primjerena s obzirom da su izgubljena dva života.

Iako su se odvjetnici žalili na presudu, sudac je odlučio da se s izdržavanjem kazne odmah započne, a blagu kaznu je obrazložio time da je Kiseleva surađivala sa sudom i priznala počinjenje djela.

Njezin otac, Sergej Esev, liječnij je i prije je radio za KGB, a sada je član ruskog parlamenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:30