SPORNI VIDEO

BBC-ev video o seksualnoj edukaciji vuče na pornografiju: Članica britanskog parlamenta kritizira film namjenjen djeci

Video o seksualnoj edukaciji u produkciji BBC-a namjenjen djeci u dobi od 9 do 11 godina izazvao je buru negodovanja u Velikoj Britaniji. Film koji bi trebao naučiti djecu o odrastanju i životnom ciklusu, obitelji, osjećajima i prijateljstvu, sadrži ekspilicitne materijale - animirani video u kojem se prikazuje par koji vodi ljubav.

Članica parlamenta Andrea Leadson tvrdi da je materijal eksplicitan i da 'uništava nevinost djetinjstva'. Leadsom je pokrenula raspravu o dotičnom filmu u parlamentu, a priložila je i peticiju nakon što su je kontaktirali zabrinuti roditelji.

- I moj sin je prije četiri godina gledao isti film, no tada nisam znala o čemu se radi. Film je nazvan Život i odrastanje, a budući da je u produkciji BBC-a mislila sam da je u redu. No, šokirala sam se kada sam ga vidjela - objasnila je Leadsom.

S druge strane BBC čvrsto stoji iza svog filma i tvrdi kako je film napravljen tek nakon što su se konzultirali s lokalnim vlastima i stručnjacima.

- Naši filmovi su dizajnirani tako da učitelji sami mogu odabrati dijelove koje smatraju primjerenima - poručuju iz BBC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:22