STRAH OD TERORIZMA

Bend ubojice sikha pjevao je o pokolju Židova, crnaca i gayeva!

Wade Michael Page, koji je hladnokrvno ubio šest vjernika u hramu sikha, bio je povezan s bijelim supremacističkim grupama

Vojni veteran i rock pjevač Wade Michael Page, koji je hladnokrvno ubio šest vjernika u hramu sikha u Oak Creeku, bio je povezan s bijelim supremacističkim grupama . Riječ je o skupinama koje šire mržnju i preko glazbe, a izvode pjesme koje govore o nasilju, o tome da treba ubiti Židove, crnce, gayeve i čitav spektar drugih “neprijatelja”.

Page je bio i pod prismotrom organizacija koje prate rad supremacističkih skupina.

Iako još uvijek nisu poznati motivi zbog kojih je počinio zločin, policija smatra da je djelovao sam i da je moguće da je sikhe zamijenio za muslimane.

‘Za rasu i naciju’

Na glazbenoj stranici Label56 Page je u intervjuu rekao da je svirao u različitim neonacističkim glazbenim sastavima, uključujući i Blue Eyed Devils čija pjesma White Victory govori o borbi “za svoju rasu i naciju”, uz povik “Sieg Heil”. Kompanija je maknula intervju sa svojih stranica nakon masakra u hramu.

Pageov susjed rekao je da je zaprepašten kako je taj čovjek mogao učiniti nešto tako nasilno. Prije masakra povjerio mu je da je prekinuo s djevojkom, ali susjed na njemu nije primijetio znakove ljutnje.

Page je otišao u vojsku nakon 11. rujna 2001., a izašao je 1998. Nakon napuštanja vojske na motoru je krstario Amerikom i posvetio se glazbi. Bio je pjevač i gitarist, a često je imao financijskih teškoća. Imao je dozvolu za nošenje oružja.

Uključen i FBI

Za Ameriku, dva tjedna nakon pucnjave u Koloradu, još jedna stravična priča koja sve više otvara pitanje o skupinama koje se hrane mržnjom i predstavljaju opasnost za cijelu zemlju. U istragu je uključen FBI, a domaći terorizam postaje sve jača i otvorenija prijetnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:04