TALIJANSKI POLITIČAR POPRAVLJA IMIDŽ

Berlusconi žrtvuje ljubavnicu radi povratka

Ovoga časa se čini da je glavno pitanje povratka tajkuna Silvija Berlusconija (75) na centralni teren talijanske političke scene i u utrku za položaj premijera - hoće li Nicole Minetti (27) podnijeti ostavku na članstvo u Oblasnom vijeću Lombardije i tako odstupiti iz aktivne politike.

Subreta i higijeničarka

Nicole Minetti je, da podsjetimo, dama koja je završila tečaj za zubnu higijeničarku u sada već bankrotiraloj milanskoj katoličkoj bolnici San Raffaele. Upoznala je Silvija Berlusconija, pacijenta (te bolnice), bila je subreta u showu Colorado Cafč na jednoj od njegovih televizija, a pružala mu je i osobne higijenske usluge, baveći se ipak nekim drugim starčevim organima, a ne zubima. Bila mu je ljubavnica, plesala je u napalbenim “burleskama” za njegovih “elegantnih večera” poznatih i kao “bunga bunga”, novačila je i organizirala ostale cure za Berlusconijev higijenski provod.

Izbjegla je pojaviti se kao svjedok u prošli petak u procesu protiv Berlusconija zbog iskorištavanja maloljetničke prostitucije (riječ je o uslugama Karime El-Mahroug, nazvane “Ruby Srcolomka”, koja je po optužbi bila maloljetna dok je Berlusconi koristio njezine plaćene usluge), a njoj samoj se sudi za organizaciju i eksploataciju maloljetničke prostitucije u odvojenom procesu.

Plaća tuđim novcem

Da bi joj platio usluge, a tuđim novcem, Berlusconi ju je stavio na blindiranu listu za Oblasno vijeće Lombardije, pa je sada na državnim jaslama, a ne na privatnima.

Sada, kad je Berlusconi najavio kandidaturu, tajnik njegove stranke i jedan od njegovih odvjetnika Angelino Alfano zahtijevao je da Minetti podnese ostavku “u roku od 48 sati”. Minetti to nije učinila. Po nekima neće prije listopada, kada navršava 2 godine, 6 mjeseci i 1 dan mandata, stekavši pravo na vijećničku apanažu (zapravo: mirovinu). Po drugima otići će i prije, ali zahtijeva od Berlusconija drugi aranžman, unosniji i sigurniji od mirovine.

U utorak je došla na sjednicu Oblasnog vijeća, novinari su se sjatili, ali ona je rekla da neće odgovarati ni na kakva pitanja, jer je tako “bolje za sve”.

Osjećaj za eleganciju

Dok je dolazila, iz te gomile čuo se i uzvik: “Evo drolje!” (“Ecco la troia!”). Razina tog apelativa više govori o onome tko ga kaže, nego o njoj. Ali koristila ga je i ona, u jednom od SMS-ova upućenoga fuficama koje je raspoređivala kao valida u haremu: “Što smo više drolje, više nas voli”. Naravno, riječ je o Berlusconijevu smislu za eleganciju. Sam Berlusconi je o njoj nekada govorio drukčije: “Gospođa Minetti je sjajna osoba. Diplomirala je maksimalnom ocjenom, platila je sebi studij radeći, materinski jezik joj je engleski i obavlja važan posao”.

Sada je postala balast, pa se na nju primjenjuje, piše Gian Antonio Stella, onaj ritual iz Levitika kojim se na živinče tovare svi grijesi Izraela, samo što ona nije žrtveni jarac nego žrtvena koza arcijarca Silvija, kaže Stella.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 17:22