ODLEŽAO TEK 11 GODINA

BERNARD MADOFF TRAŽI RANIJE PUŠTANJE IZ ZATVORA ZBOG BOLESTI Burzovni mešetar osuđen je na 150 godina zatvora

Bernard Madoff
 AFP

Burzovni mešetar Bernard Madoff, koji je 2009. osuđen na 150 godina zatvora zbog najveće financijske prijevare u povijesti, traži ranije puštanje iz zatvora zbog terminalne bolesti, objavljeno je u srijedu.

U telefonskim razgovorima za Washington Post, 81-godišnjak je rekao da je u posljednjem stadiju bolesti bubrega te da je premješten na odjel za palijativnu skrb zatvorskog medicinskog centra u Sjevernoj Karolini.

Madoffov odvjetnik u srijedu je sudu podnio zahtjev za njegovo ranije "puštanje iz samilosti". Washington Post objavio je da je zatvorska uprava priznala kako njegovi zdravstveni uvjeti indiciraju da mu je ostalo oko 18 mjeseci života.

Madoff je odslužio 11 godina od ukupno 150 godina zatvorske kazne koliko je dobio 2009. pošto se izjasnio krivim po 11 točaka optužnice, uključujući pranje novca i prijevare.

Financijaš je prevario ulagače za, prema procjeni, 65 milijardi dolara u najvećoj financijskoj prijevari u američkoj povijesti.

"Nema lijeka mojoj bolesti", prenosi Washington Post Madoffove riječi.

"Pa, znate, odležao sam. Odležao sam već 11 godina, i, da budem iskren, patio sam za to vrijeme", rekao je Madoff.

Madoff, rođen u skromnoj obitelji u New Yorku, izgradio je bogatstvo na piramidalnoj shemi koja se počela urušavati 2008. kada je nastupila financijska kriza i kada su ulagači tražili povrat svojeg novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:19