KATASTROFA NA JUGU

Biden će otputovati u opustošenu Louisianu da procijeni štetu koju je ostavio uragan Ida

Uragan je izazvao obilne poplave, uništio zgrade i bez električne energije ostavio više od milijun domova
Stanovnici se pripremaju za prosijavanje ruševina u New Orleansu nakon uragana Ida
 Brandon Bell/Getty Images/AFP

Američki predsjednik Joe Biden posjetit će u petak New Orleans u Louisiani "kako bi procijenio štetu izazvanu uraganom Ida" koji je izazvao i ljudske žrtve i velike materijalne štete, objavila je u srijedu Bijela kuća.

"Predsjednik će posjetiti New Orléans, u Louisiani, kako bi procijenio štetu izazvanu uraganom Ida i sastao se s čelnicima te savezne države i lokalnim dužnosnicima", pojasnila je Bijela kuća.

Uragan Ida, koji je u nedjelju zahvatio Louisianu, izazvao je obilne poplave, uništio zgrade i bez električne energije ostavio više od milijun domova te države na jugu zemlje.

Ida je usmrtila najmanje sedam osoba. Dvije su poginule u Louisiani.

U Mississippiju, gdje posljednjih dana padaju obline kiše, urušila se jedna cesta pri čemu su dvije osobe poginule i 10 je ozlijeđeno, od kojih su troje u kritičnom stanju, navela je policija te države.

U Alabami su poginula dvojica električara dok su popravljali štete izazvane olujom, prenosi NBC News.

Jedna osoba je smrtno stradala u srijedu u Marylandu koji je također pogodila Ida, ali ublažena u tropsku oluju, prema podacima lokalne policije.

Podaci o stradalima će porasti, upozorio je zamjenik guvernera Louisiane, Billy Nungesser, posebice u obalnim područjima.

Uragan Ida je stigao na obale te države točno šesnaest godina nakon razornog uragana Katrina, koji je odnio više od 1800 života i pričinio milijarde dolara štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 04:34