EKSTREMIST BEZ KONTROLE

'BIO JE SKLON MARATONSKIM ORGIJAMA I DROGAMA, PJEVAO JE U BENDU, IMAO JE GLAS MARVINA GAYEA' Procurili detalji o razuzdanom životu londonskog krvnika

 Metropolitan Police / REUTERS

Terorist Khalid Masood, odgovoran za napad na mostu Westminster u Londonu prošli tjedan u kojem su smrtno stradale tri osobe, a 29 je ozljeđeno, navodno je bio sklon maratonskim seksualnim eskapadama u drogiranom staju, tvrde njegovi poznati. Također kažu da ‘nije bio pravi musliman’, pišu britanski mediji.

Rođen kao Adrian Elms, 52-godišnji Masood je ubijen nakon što je nožem ubo policajca pred parlamentom, a njegovi poznati sad tvrde da je bio sklon drogama, posebno cracku.

Kao tinejdžer bio je omiljen među djevojkama i pjevao je u bendu, a kažu da je imao glas poput Marvina Gayea. Njegova bivša stanodavka Cassie Havard izbacila ga je iz stana nakon što je tisuće funti potrošio na prostitutke.

‘On nije bio pravi musliman. Plaćao je prostitutke, pušio nevjerojatne količine cracka i bio je silno agresivan te više puta nekoga napao nožem. Bio je potpuni luđak. Jednom ga je prijatelj, nakon četverodnevnog uživanja u drogama, optužio da je prikriveni policajac. Adrian je poludio i zgrabio najveći nož u kuhinji. Vratio se u sobu i izrezao prijatelja po cijelom licu’, rekla je Havard.

Drugi je poznati za britanske medije rekao da je bez uma i razuma miješao droge: ‘Odlazio je i u klubove i na partyje, ali najviše na kućne tulume. Baš je bio partijaner. Ako bi uzeo ecstasy, satima je ludovao. No, ako se želio smiriti, onda bi zapalio joint i slušao Boba Marleyja.’

Budući da je živio od socijalne pomoći, sad ga se optužuje da je takav ludi život vodio zahvaljujući poreznim obveznicima.

Roditelji u osnovnoj školi u Birminghamu, koju je pohađalo i njegovo dvoje djece, žalili su se nastavnicima i ravnatelju na ‘ekstremista u čudnoj odjeći’. Opisivali su ga kao smrdljivog i zapuštenog, a neki su ga se i bojali pa su neki roditelji zabranili djeci da ih posjećuju.

From smiling Kent schoolboy to murdering jihadi: Class picture of Westminster attacker who blamed 'racism' for his violent criminal behaviour emerges 

This is the first picture of the Westminster ISIS-inspired fanatic Khalid Masood while at school under the name Adrian Ajao
©Exclusivepix Media, Image: 326397454, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Exclusivepix
Profimedia, Exclusivepix
Khalid u školi u Kentu

Svoju partnericu, uspješnu poduzetnicu Jane Harvey upoznao je 1991. Uselili su u njezinu vrijednu kuću, a on se zaposlio u njezinoj firmi. Kad im je starija kćer napunila osam godina, Masood je završio u zatvoru jer je u tučnjavi u lokalnom pubu nožem napao jednog muškarca.

Susjedi tvrde da je postao opsjednut radikalnim idejama upravo u zatvoru nakon čega je napustio svoj stari stil života, uključujući ženu i dvije kćeri. ‘Kad je izašao iz zatvora, odlučio se posvetiti islamu i nije ništa htio imati s prošlosti. Ostavio je Jane i cure i odselio u neku rupu od stana. Nikad se nije vratio i Jane je sama podigla obje djevojke’, ispričao je susjed.

Nakon još jednog propalog braka bio je u vezi s Rohey Hydarom (39) koju se sad nalazi pod policijskom istragom zbog povezanosti s terorizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:55