'OBITELJ I LJUBAV SU SVE'

'BIO JE TO BLAGOSLOV, REKLA SAM MU SVE ŠTO SAM HTJELA' Sinovi i kćeri s ocem oboljelim od Covida-19 preko telefona pričali 30 sati prije njegove smrti

 Piero CRUCIATTI / AFP

Kao i mnoge osobe kojima je COVID-19 uzeo voljene, Abby Adair Reinhard nije mogla biti u bolnici sa svojim ocem Donom Adairom u trenutku kada je ovaj preminuo, piše CNN.

Medicinska je sestra ponudila da telefon bolnice prisloni Adairovom uhu, što je obitelj prihvatila pa su Adair Reinhard i njezino troje braće i sestara sa svojim ocem pričali više od 30 sati.

"Bio je to velik blagoslov", rekla je Adair Reinhard. "To mi je dopustilo da se s njim pozdravim, da na neki način zaključim to poglavlje... Rekla sam što sam htjela reći, znajući da je gotovo i premda ga nisam mogla vidjeti i držati za ruku, bilo je nevjerojatno vrijedno to što smo se mogli povezati preko telefona."

Adair Reinhard je rekla da su u pozivu sudjelovali njezina braća i sestre iz Danske, Teksasa i Sjeverne Karoline te da su tijekom razgovora s ocem pričali o sjećanjima, pjevali pjesme i rekli mu koliko ga vole. "On nije mogao pričati, znate, ali smo ga čuli kako diše pa smo imali to zajedničko vrijeme", dodala je Adair Reinhard.

Adairova su djeca tijekom 30-satnog poziva znala i malo zaspati, ali onda bi se najednom čulo: "Volimo te, tata. Tu smo za tebe, tata."

"Zahvalila sam mu se za sve što je napravio za mene, što me volio", rekla je Adair Reinhard. "Ispričala sam se za ono za što sam se morala ispričati, oprostila sam mu za ono za što sam mu trebala oprostiti i onda smo počeli dijeliti sjećanja i pjesme, uključujući i one koje je on nama pjevao uz pratnju gitare kada god bismo se kao obitelj okupili oko logorske vatre. Htjela sam da se prisjetimo svih lijepih trenutaka koje smo proživjeli zajedno pa smo pjevali pjesme trija Peter, Paul i Mary."

Adair Reinhard je rekla da se preko telefona moglo čuti kako se njezin otac muči. "Samo to što smo ga čuli kako diše, to je bila naša veza s njima i tako smo znali da je još uvijek živ", dodala je.

Kako kaže njegova kći, Adair je bio odvjetnik koji je pomagao ljudima pokrenuti tvrtke i volio je pomagati ljudi u svojoj zajednici. Adair Reinhard kaže da je kao vlasnica male tvrtke zbog pandemije koronavirusa pod velikim stresom. Očeva smrt joj je pomogla da shvati što je u životu stvarno bitno.

"Obitelj i ljubav su sve. To mi je postalo kristalno jasno", rekla je Adair Reinhard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:22