PROVOKATIVAN VIDEO

BISTE LI REAGIRALI DA VIDITE SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE U JAVNOM PRIJEVOZU? Društveni eksperiment umalo završio tučnjavom

 Foto: Screenshot Youtube

Društveni eksperiment kojim se željelo podići svijest o seksualnim uznemiravanjima u londonskoj podzemnoj željeznici, umalo je izmakao kontroli tako da je morao intervenirati i do tada skriveni snimatelj, piše Independent .

Eksperiment počinje tako da mladu plavušu u vlaku podzemne željeznice njezin kolega glumac hvata i dira.

Ostali putnici ubrzo reagiraju nakon što žena postane vidno uznemirena i u više navrata moli nasrtljivca da je ne dira. Njegov odgovor svaki put je: 'Ali želim te dirati!'

Između glumca i ostalih putnika umalo dolazi do fizičkog obračuna tako da se morao uključiti i snimatelj te im objasniti da se radi o društvenom eksperimentu.

Jedan od putnika rekao je da je eksperiment 'je*eno glup', dok je drugi putnik, koji je pokušao zaštititi ženu, grubo odgurnuo snimatelja.

Glumica je tada objasnila kako je cilj eksperimenta bio podići svijest o učestalim seksualnim uznemiravanjima u londonskom metrou, pri čemu najčešće nitko ne reagira iako vide što se događa.

Video je zamislila i snimila grupa pod nazivom Trollstation , a svoje snimke opisuju kao 'namjerno provokativne'.

'Sadržaj koji nudimo je namjerno provokativan i kontroverzan, a cilj mu je dobiti reakciju publike u ime komedije i satire. Trollstation je grupa društvenih otpadnika koji s javnošću igraju misaone igre. Uključite se!', stoji u priopćenju Trollstationa.

S druge strane, Rachel Griffin, ravnateljica zaklade koja surađuje s londonskim metroom na pitanjima sigurnosti putnika, kaže da pozdravlja svako nastojanje da se skrene pozornost na ozbiljan problem seksualnog uznemiravanja u podzemnoj željeznici, no također ističe da ne razumije koja je trebala biti poruka ovog videa.

'Naša zaklada nikad nije bila za rješavanje problema nasilja drugim nasiljem i treba ozbiljno shvatiti upozorenje jednog od glumaca iz videa koji je rekao da je situacija umalo izmakla kontroli.'

Također je naglasila da svakako podržavaju kampanju 'Report it to Stop it' ('Prijavi da bi spriječio') koja se bavi upravo tim problemom i potiče žrtve da prijavljuju nasilje te nude praktične savjete kako se zaštititi.

Pogledajte provokativni video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 22:08