SUSTIGLA GA KAZNA

Bivša nogometna zvijezda dotaknula je dno života. Nećemo ga vidjeti sljedećih devet godina

Brazil ne izručuje svoje državljane, zbog čega je Italija zatražila da Robinho odsluži kaznu u domovini

Zatvor u Santosu u Brazilu

 Miguel Schincariol/Afp

Bivša nogometna zvijezda Robinho uhićen je u Brazilu, više od 10 godina nakon što je prvi put optužen za silovanje žene u Italiji, a sud je odlučio da mora služiti kaznu u svojoj domovini, piše Sky News.

Nekadašnji igrač Manchester Cityja krenut će s izdržavanjem devetogodišnje zatvorske kazne nakon što je sud odobrio prebacivanje kazne iz Italije u Brazil.

Kako je izvijestila policija, Robinho (40) će proći liječnički pregled i saslušanju o skrbništvu nakon čega će biti poslan u zatvor.

Sudac Vrhovnog suda Luiz Fux uskratio je Robinhu institut ‘habeas corpus‘ po kojem bi mogao ostati na slobodi dok ne iscrpi sve žalbe.

image

Robinho

Olivier Morin/Afp

Odvjetnici bivšeg nogometaša zatražili su novo suđenje u Brazilu.

Suci brazilskog Vrhovnog suda u glavnom gradu Braziliji glasali su u omjeru 9 za i 2 protiv te tako potvrdili presudu bivšem napadaču Real Madrida, Manchester Cityja i AC Milana.

Robinho je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog sudjelovanja u grupnom seksualnom napadu 2013. godine kada je igrao za AC Milan.

Brazil ne izručuje svoje državljane, zbog čega je Italija zatražila da Robinho odsluži kaznu u Brazilu.

Brazilski sud nije ponovno raspravjao o presudi za silovanje i usredotočio se samo na to je li kazna izrečena u Italiji valjana u Brazilu.

image

Zatvor u Santosu u Brazilu

Miguel Schincariol/Afp

Kako su Sportske novosti pisale, četrdesetogodišnji Brazilac dao je intervju za TV Record u kojem tvrdi kako ima dovoljno dokaza da dokaže svoju nevinost koju je talijansko pravosuđe zanemarilo čak i nakon suđenja te je kazao kako je žrtva rasizma.

- Igrao sam samo četiri godine u Italiji i umoran sam od priča o rasizmu. Nažalost, to traje do danas. Bilo je to 2013., a mi smo u 2024. isti oni koji ne rade ništa da osudimo tu vrstu djela (rasizam). Da se sudilo bijelom Talijanu, bilo bi drugačije. Bez sumnje. S toliko dokaza koje imam ne bih bio osuđen - rekao je Robinho.

image

Zatvor u Santosu u Brazilu

Miguel Schincariol/Afp

Bivša zvijezda europskog nogometa priznala je da je imala odnos sa žrtvom, no tvrdi da je to bilo sporazumno.

- Imali smo površan i brz odnos. Nakon toga, otišao sam kući. Bilo je i drugih ljudi na tom mjestu. Kad sam vidio da ona želi nastaviti s drugim dečkima, rekao sam da idem. Nikad to nisam zanijekao. To je bilo sporazumno. Mogao sam to zanijekati, jer moj DNK nije tamo, ali ja nisam lažov - zaključio je Robinho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 21:03