BRUTALNO UBOJSTVO

Bivšoj učiteljici zadao 101 ubod nožem: ‘Uništila mi je drugi razred osnovne škole...‘

Muškarac se u nekom trenutku povjerio prijatelju, znajući da će i njega kao bivšeg učenika policija tražiti uzorak krvi

Ilustracija

 Laurie Dieffembacq/AFP

Muškarac (37) kojeg se sumnjiči za brutalno ubojstvo 59-godišnje učiteljice u Belgiji, počinjeno u studenom 2020. godine, uhićen je u nedjelju. Učiteljica je ubijena sa 101 ubodom nožem, a utvrđeno je kako je 37-godišnjak njezin bivši učenik.

Predavala mu je prije 30 godina u drugom razredu osnovne škole. Muškarac je priznao ubojstvo rekavši kako učiteljici nije mogao oprostiti to što ga je tada ponižavala.

- Uništila mi je drugi razred osnovne škole, rekao je muškarac, pišu belgijski mediji, a prenosi Fenix magazin.

Brutalno ubojstvo 59-godišnje učiteljice Marie Verlinden prije 16 mjeseci zgrozilo je Belgiju. Njezino tijelo, obliveno krvlju, pronađeno je 10. studenog 2020. godine u njezinoj kući u Herentalsu kod Antwerpena u Belgiji, a prema pisanju medija, počinitelj ju je nožem ubo čak 101 put. Budući da je njezin novčanik netaknut ležao na kuhinjskom stolu, pljačka je brzo isključena.

Stotine DNK usporedbi s tragovima krvi pronađenim na mjestu zločina u početku nisu dale nikakve rezultate. Kao rezultat toga, policija Antwerpena odlučila je proširiti DNK usporedbe. Muškarac se u nekom trenutku povjerio prijatelju, znajući da će i njega kao bivšeg učenika policija tražiti uzorak krvi. On je obavijestilo policiju.

- Osumnjičenik je uhićen u nedjelju, dva dana kasnije priveden je sucu zbog ubojstva. DNK testom je potvrđeno da je bio na mjestu zločina. Mediji su 37-godišnjaka opisali kao izrazito religioznog čovjeka koji je, između ostalog, sudjelovao u pomaganju beskućnicima u Antwerpenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:17