TRAGEDIJA

BIZARNA SMRT KOJA JE ŠOKIRALA ŠPANJOLSKU Mlada majka stradala u bolničkom liftu neposredno nakon što je rodila treće dijete na carski rez

Rocío Cortés Núñez
 FACEBOOK

Lokalni mediji u Španjolskoj pišu o stravičnom incidentu u bolničkom liftu koji je završio tragično za Španjolku Rocío Cortés Núñez, prenosi BBC.

Rocío Cortés Núñez (25) prevozili su na bolničkim kolicima s drugoga na treći kat do odjela babinjača neposredno nakon što je carskim rezom rodila svoje treće dijete.

Španjolski mediji opširno pišu o detaljima ove tragedije, no izvješća se razlikuju u pojedinostima.

Svi pišu da se lift počeo dizati prije nego što se to moglo očekivati. No, nejasno je je li se incident dogodio prilikom izlaska kolica iz lifta ili ulaskom u lift.

Prema jednome, detaljno opisanom izvješću, neposredno prije ulaska, vrata lifta otvorila su se i zatvorila nekoliko puta. No, vrata su se počela zatvarati prije nego što su kolica s nesretnom Rocio ušla do kraja, pri čemu je lift odrezao njezin vrat, a glava joj je ostala zarobljena na vrhu lifta, dok su njezine noge ostale visjeti.

Policija i vatrogasci odmah su stigli na mjesto nesreće, ali nisu je mogli spasiti.

Lokalni mediji pišu da je vatrogascima trebalo dva sata da izvuku njezino tijelo jer je njezina glava ostala zarobljena između okvira lifta i krova koji se počeo dizati.

- Pa ovo je nevjerojatno. Ne možemo vjerovati što se dogodilo. Ovo ne može proći nekažnjeno, rekao je njezin šogor David Gaspar.

Suprug José Gaspar bio je neutješan.

- Ne mogu vjerovati. Danas je to bila Rocío, sutra bi mogao biti netko drugi, rekao je José Gaspar.

Nesretna Rocio nesporedno prije tragične smrti na svijet je donijela svoje treće dijete, kćer, koja je u trenutku nesreće bila na putu prema drugoj bolnici, zbog problema sa srcem. Rocio je iza sebe ostavila još dvije kćeri, u dobi od pet i četiri godine. Najmlađa, tek rođena kći dobro se osjeća i dobro reagira na terapiju.

Regionalna ministrica zdravstva Marina Alvarez rekla je da je pokrenuta istraga o ovoj nesreći te izvijestila kako je lift prošao test sigurnosti početkom mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:55