SUĐENJE ZA UBOJSTVO

'BOJIM TE SE' Djevojka Oscara Pistoriusa poslala uznemirujuću poruku samo tri tjedna prije ubojstva

 afp

Samo tri tjedna prije nego što je ubijena, Reeva Steenkamp je poslala SMS poruku Oscaru Pistoriusu u kojoj mu je napisala da ga se boji, izjavio je tijekom suđenja policijski stručnjak Francois Moller.

- Ponekad te se bojim zbog načina na koji pukneš na mene - dio je poruke koje je napisala ubijena djevojka.

Dok je policijski stručnjak čitao ovu poruku Pistorius je bio u suzama.

- Može me napasti stranac jer se viđam s tobom, a možeš me napasti i ti, koji bi me trebao štititi - pisalo je u poruci.

Inače, par se svađao zbog njegova kratkog fitilja i ljubomore, rekao je policijski stručnjak tijekom svjedočenja te je dodao kako je 90 posto komunikacije između njih bilo normalno te da se radilo o ljubavnim porukama. Ipak bilo je i iznimki koje je isprintao za potrebe suđenja.

- Naša veza je puna dvostrukih kriterija. Svakih pet sekundi čujem kako si izlazio s drugim djevojkama. Stvarno si hodao s mnogo njih, a uzrujaš se kada ja spomenem negu smiješnu zgodu s dečkom s koim sam bila dugo u vezi - stoji u jednoj poruci koju je poslala ubijena djevojka sudioniku Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

U jednoj izmjeni poruka između njih dvoje par se opsvađao oko incidenta na zaručničkom tulumu njihovih prijatelja.

- Smatram se damom, a nisam se tako osjećala večeras s obzirom na to kako si se ponio prema meni. Sve radim kako bih te usrećila, a pnekad mi se čini kako nikad nisi sretan - napisala je Reeva.

U odgovoru na tu poruku Pistorius joj je napisao kako želi špričati s njom i izgladiti problem.

- Žao mi je zbog stvarii koje sam napravio bez razmišljanja. Moja bolest nije isprika za to. Bio sam uzrujan jer si me napustila i otišla pričati s nekim muškarcem , a ja sam stajao iza tebe i gledao kako ga dodiruješ po ruci i ignoriraš me. Kada sam ti s eobratio upoznala si me snjim, a kada sam otišao nastavila si pričati s njim iako sam očito bio uzrujan - naopisao je Pistorios.

U jednoj poruci, atletičar je rekao svojoj djevojci kako će njegovi prijatelji preuzeti odgovornost za pucnjavu koja se dogodila mjeseca dana prije nego što je ubijena.

Prije nego što je policijski stručnjak pročitao poruke koje je izmjenjivao par, jedna je susjeda posvjedočila kako je u noći ubojstva čula pucnjavu, vrisku i opet pucnjavu.

Svjedočenje susjede Anette Stipp poklopilo se snekim dokazuima koje su svjedozi iznijeli ranije.

Obrana je uzvratila kako su susjedi zapravo čuli Pistoriusa kako vrišti nakon što je upucao svoju djevojku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:55