ŽESTOKI ODGOVOR

BRUTALNA ODMAZDA ZA SMRT TROJE TINEJDŽERA Izrael pokrenuo zračne napade na Gazu

 AFP

TEL AVIV - Izraelsko zrakoplovstvo pokrenulo je novu kampanju zračnih napada na lokacije u pojasu Gaze rano u Utorak, objavila je izraelska vojska. Izraelska pješadija također je otvorila vatru i ustrijelila jednog Palestinca za vrijeme racije na Zapadnoj Obali.

Ovaj val napada odvio se samo par sati nakon pronalaska tijela trojice tinejdžera u Zapadnoj Obali, koji su nestali 12. lipnja. Izraelske vlasti za nestanak su krivile palestinsku islamističku skupinu Hamas, te su već uhitile desetak pripadnika te skupine u protekla tri tjedna.

PRONAĐENI LEŠEVI TROJICE TINEJDŽERA Prije dva tjedna su stopirali, a onda su netragom nestali

U zračnim napadima bombardirane su 34 lokacije u pojasu Gaze, od kojih je većina pod kontrolom Hamasa. Prema informacijama s terena, dvije osobe su lakše ranjene u napadima.

Također u utorak, izraelski vojnici ustrijelili su 19-godišnjeg mladića, Yousoufa Ibrahima abu Zaghu, koji je bacio eksplozivnu napravu na vojnike dok su pokušavali uhititi militanta u izbjegličkom logoru Jenin.

Izraelske vlasti uhitile su tom prilikom još petero osoba, no još nije poznato radi li se o uhićenjima povezanim s nestankom tinejdžera, ili s raketnim napadom Hamasa u kojem je 18 raketa ispaljeno na Izrael između nedjelje i utorka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:12