DRUŽENJE S PUTINOM

Bush zapanjen starom fotografijom iz 2006.: ‘Tek nedavno sam shvatio tko mi je poslužio večeru!‘

Bush je poručio i da o sudbini Vladimira Putina može odlučiti samo ruski narod, nitko drugi

Prigožin servira večeru Bushu

 Profimedia/

Bivši predsjednik SAD-a George W. Bush rekao je u nedjelju kako je šokiran spoznajom da mu je svojedobno večeru služio Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke skupine Wagner koji je stradao u avionskoj nesreći (vrlo vjerojatno namjerno izazvanoj) prije nekoliko tjedana.

Riječ je o večeri koja se održala prije više od 17 godina, 19. srpnja 2006., u St. Peterburgu u sklopu summita G8 država (čiji je Rusija tada bila član, danas opet imamo samo G7 skupinu bez Moskve, op.a.). Ruski predsjednik Vladimir Putin i Bush tada su večerali u Konstantinovskoj palači.

image

Vladimir Putin, George W. Bush, Jevgenij Prigožin (desno iza Busha) u St. Peterburgu 19. srpnja 2006.

Kremlin.ru/Willwest News/Pro/Kremlin.ru/willwest News/pro

Inače, Busha na jednoj konferenciji koja je održana u Kijevu (a kojoj je prisustvovao putem video linka) zapravo nisu pitali o samoj fotografiji, nego o tome što misli o Prigožinovoj smrt i je li ga ona šokirala.

- Ne, šokiralo me to što sam neki dan vidio fotografiju s G8 summita u St. Peterburgu na kojoj mi taj tip poslužuje hranu! On je bio Putinov kuhar i vidi se na toj fotografiji, rekao je bivši predsjednik SAD-a uz osmijeh.

Bush je također rekao kako se ne može sjetiti je li osobno upoznao Prigožina pa je samo šeretski dodao: - Jedino što znam je da sam preživio.

image

Prigožin servira večeru Bushu

Profimedia/

Busha su pitali može li Putin preživjeti posljedice rata u Ukrajini, pod uvjetom da se on ne završi kako Moskva priželjkuje.

- O tome će odlučiti ruski narod, ne američki, niti ukrajinski. O tome mogu samo odlučiti Rusi, a oni su pametan narod, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:52