PANIKA U ZENICI

ČAK 300 ZAPOSLENIKA POSLALI U IZOLACIJU ZBOG NEODGOVORNE ZAPOSLENICE Žena zatajila je da joj suprug ima Covid-19

 
Čeličana u Zenici
 Matteo Trevisan / Zuma Press / Profimedia

Svih 300 radnika centralnog održavanja zeničke tvrtke Arcelor Mittal poslano je u kućnu izolaciju nakon što je na posao došla radnica čiji je suprug pozitivan na koronavirus, a to je zatajila.

Informaciju je sarajevskom Dnevnom Avazu potvrdilo predsjednik Sindikata ove, ponajveće zeničke kompanije, Zuhdija Kapetanović.

- Svi su radnici iz centralnog održavanja poslani kući, a učinit će se to i sa svima onima koji su bili s njom u bliskom kontaktu. Kod supruga je potvrđena zaraza, ali nije rekla da je suprug testiran i da čeka rezultate. Čim se to saznalo, svi su poslani kući - rekao je on dodavši da su u kompaniji poduzete maksimalne mjere zaštite, ali i pozvao radnike da budu maksimalno odgovorni i iskreni u teškoj situaciji pandemije.

- Nitko tko je sumnjiv neće ostati bez posla, ili oni kojima je stigao kući netko iz inozemstva, ali važno je da spasimo ljudske živote. Moramo spasiti i proizvodnju, a sada će zbog jedne radnice 300 ljudi biti kod kuće - rekao je Kapetanović.

Avaz ga citira u dijelu u kojem govori da je još najveća ironija što je radnica već 14 dana bila kod kuće jer joj je došla sestra iz Njemačke, no nije sačekala rezultate suprugovog testiranja.

Situacija je izazvala paniku u cijeloj kompaniji, jer tek treba utvrditi s kime je sve zaražena radnica kontaktirala i tko se sve mogao zaraziti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:21