NEMA LIMITA, ALI...

Češki tajkun na Autobahnu Bugattijem jurio 417 km/h i sve snimio. Iako ograničenja brzine nema, prijeti mu zatvor

Video brze vožnje u Bugatti Chironu objavio je na Youtubeu nakon čega su se mediji, a onda i tužitelj, zainteresirali za slučaj

Bugatti Chiron

 Screenshot: YouTube

Njemačka je poznata po tome što na autocestama nema ograničenja brzine, no jedan češki milijunaš koji je, kako se čini, vozio čak 417 km/h, testira gdje su granice te tolerancije, piše BBC.

Radim Passer je sada pod istragom jer je tom nevjerojatnom brzinom vozio na dijelu autoceste u saveznoj državi Saska-Anhalt.

Ured tužitelja iz Stendala počeo se baviti ovim potencijalno protuzakonitim incidentom.

Vozaču sada prijeti visoka novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

Imućni vlasnik sportskog auta iz Češke objavio je prošloga ljeta na YouTubeu video snimke na kojima vozi svoj Bugatti Chiron na autocesti A2 između Berlina i Hannovera čime je svrnuo pozornost javnosti na taj incident.

Na tim snimkama kazaljka na pokazivaču brzine penje se sve do 417 km/h.

U pisanom komentaru ispod videa, Passar kaže: 'Vidljivost je bila jako dobra. Sigurnost mi je prioritet, a okolnosti su bile takve da su dozvoljavale ovakvu vožnju.'

Dodao je da je vozio oko 04:50 u nedjelju ujutro te da je tom trasom već ranije prošao.

Policija je pokrenula istragu nakon što se vijest o brzoj vožnji pojavila u medijima.

Prema njemačkom zakonu, vožnja predstavlja prekršaj ako se 'vozač kreće neprimjerenom brzinom i na način koji uvelike krši prometne propise ili je neoprezan'.

Ministar prometa, Volker Wissing, osudio je stav vozača naglasivši da iako na njemačkim autocestama ne postoji ograničenje brzine, automobil uvijek mora biti 'pod kontrolom'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:26