NA PUTINOVOJ RUTI

Češlja se rijeka kod Kremlja, ronioci pretražuju dno: ‘S teretnog broda se postavljao eksploziv‘

Tajne službe su na terenu

Vladimir Putin, pretraga rijeke Moskve

 /Profimedia

Zavjeru za ubojstvo Vladimira Putina, i to dizanjem u zrak njegove povorke automobila na jednom mostu u Moskvi, navodno su osujetile tajne službe.

Naime, Federalna služba zaštite (FSO) dobila je dojavu o teretnom brodu za kojeg se posumnjalo da se s njega postavljao eksploziv na dno rijeke Moskve, izvještava popularni Telegram kanal VChK-OGPU. Pretpostavljate, riječ je o vojnom blogeru.

O kojem je precizno mostu riječ nije navedeno ali se navodno nalazi na ruti kojom se Putinova povorka vozila od Kremlja do Putinove službene rezidencije izvan grada.

Nakon dojave, sigurnosne su se službe posvetile temeljitom češljanju rijeke, kako se vidi, blizu Novoarbatskog mosta.

Prijavljeno je i da su u mutnim vodama rijeke Moskve bili i ronioci.

"FSO je provjeravao informacije o pokušaju atentata na Putina. Informacije govore da se atentat namjeravao izvršiti pomoću eksploziva na dnu rijeke Moskve. Eksploziv je trebao biti postavljen pomoću teretnog broda", napisano je na spomenutom Telegram kanalu.

Kako se doznaje, FSO - koji čuva Putina i druge visoke ruske dužnosnike - također su provjeravali dokumente posade na teretnom čamcu koji je navodno obavljao popravke na mostu.

Za sada, nema nikakvih informacija o tome je li eksploziv pronađen ili tko je mogao stajati iza atentata na Vladimira Putina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:51