VIRTUALNI RAT

ČETNICI vs. PARTIZANI: Dražini poklonici hakirali internet stranicu SUBNOR-a!

Internetska stranica Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Jugoslavije (SUBNOR) hakirana je od pretpostavlja se simpatizera lika i djela četničkog vođe Draže Mihajlovića

Internetska stranica Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Jugoslavije (SUBNOR) hakirana je od pretpostavlja se simpatizera lika i djela četničkog vođe Draže Mihajlovića, prenosi T-portal.

Hakeri su na stranici SUBNORA uz Dražinu sliku ostavili i sljedeću poruku: 'Ovih dana sinovi i unuci onih koji su ubili Dražu Mihailovića planiraju to ponoviti time što će pokušati spriječiti njegovu rehabilitaciju. Sama rehabilitacija Draže Mihailovića bi rasvijetlila njihovu ulogu u povijesti koja se pokazala kao pogubna za ovu zemlju i njen narod'.

Vjerojatno je riječ o reakaciji na nadavnu izjavu članova Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačnog rata Srbije u kojoj su oštro kritizirali aktualnu vlast u Srbiji optužujući je za rehabilitaciju fašističkog kvislinštva te suradnju s okupatorom za vrijeme Drugog svjetskog rata. Podsjetimo, trenutno se pred beogradskim sudom raspravlja o rehabilitaciji lika Draže Mihajlovića. Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin upozorio je da bi njegova eventualna rehabilitacija mogla stvoriti negativne odnose Srbije sa susjednim državama koje su bile „žrtve četničke ideologije“, prenosi T-portal .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 05:23