OBJAVLJUJU FILMSKE NOVOSTI

NIKAD VIĐENE FOTOGRAFIJE I VIDEOMATERIJALI Drug Tito u kupaćim gaćicama i s trbuščićem uživa u privatnim trenucima!

Beogradske Filmske novosti će prikazati dokumentarni materijal o životu Josipa Broza Tita. U 24 epizode u trajanju od jednog sata biti će prikazani prizori iz njegovog privatnog života koje javnost do sada nije imala priliku vidjeti.

Ono što je u prošlosti javnosti bilo prikazivano vezano uz Tita strogo je cenzurirano. Uglavnom se koristilo u svrhu građenja Titova kulta ličnosti.

Sve što nije prikazano, točnije onaj cenzurirano dio , spremljeno je u 'bunker'. Ovaj projekt potaknut je kako bi se vidjelo kakav se sve dragocjeni materijal skriva u Arhivu Filmskih novosti.

Oko polovice redatelja koji će raditi na filmu pripada “staroj gardi”. Drugi dio kreativnog tima čine mladi redatelji, koji nisu nikada živjeli u Titovom režimu.

Popis imena koja će raditi na projektu nije konačan, ali interes je velik.

- Dušan Makavejev, najstariji među njima, neće biti samo autor, već kao Titov suvremenik i netko tko ga je osobno poznavao, kao i Koču Popovića i neke visoke političare. Njegova vizura je još interesantnija jer se ne vezuje samo za ono što je pročitao, već i za ono što je sam doživio. Bit će tu 12 autora njegovog kalibra, ne samo iz Srbije, već i iz Hrvatske, Bosne, Makedonije, Slovenije… Građani, stručnjaci, povjesničari iz Hrvatske i Bosne ne moraju misliti isto o Golom otoku, Nesvrstanima… U tom sukobu mišljenja gledatelj može doći do svojih zaključaka..

Podsjetimo, Filmske novosti, koje su se prikazivale prije svakog filma u kinima, bile su u vrijeme Brozova režima svojevrsna “Titova televizija” i uvijek bi počinjale Titovim aktivnostima, bilo na sjednicama visokih partijskih i državnih foruma, ili tijekom njegovih posjeta gradovima Jugoslavije i svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:45