LEGENDA I DALJE KRITIČNO

CORINNA SCHUMACHER MEDIJIMA 'Molim vas, ostavite nas na miru. Napustite bolnicu!'

Kamera na Schumacherovoj kacigi snimila je pad. Otkrit će kako je došlo do nesreće
(FILES) A photo taken on January 3, 2014 shows Corinna Schumacher, the wife of German Formula One world champion Michael Schumacher, arriving at the Grenoble University Hospital Centre with French surgeon professor Gerard Saillant (L), to visit her husband who lies in a coma following a skiing accident. Michael Schumacher's wife called on reporters on January 7, 2014 to stay away from the French hospital where he is being treated for life-threatening injuries, and to leave her family alone. AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES
 PHILIPPE DESMAZES/AFP / AFP ImageForum

GRENOBLE - Iako su njemački mediji objavili informaciju da je automobilistički as Michael Schumacher bolje te da više nije u životnoj opasnosti, njegova glasnogovornica Sabine Kehm u utorak je kazala da to nije istina te da je Schumi i dalje 'kritično, ali stabilno'. Nalazi se u sveučilišnoj bolnici u Grenobleu, gdje su ga liječnici stavili u induciranu komu.

Schumacherova supruga Corinna medijima je uputila apel da imaju više obzira u svom izvješćivanju. 'Važno mi je da liječnici u bolnici mogu obavljati svoj posao. Molila bih vas da ostavite moju obitelj na miru', napisala je između ostalog Corinna. 'Molim vas da vjerujete priopćenjima liječnika i napustite bolnicu', dodala je.

U međuvremenu, francuski dnevni list Le Dauphine Libere , koji je 29. prosinca prvi objavio točnu vijest o težini Schumacherovih ozljeda nakon pada na skijalištu u Meribelu, donosi nove informacije o kameri na njegovoj kacigi.

Istražitelji su je preuzeli prije nekoliko dana, a danas je procurio podatak da je ona tijekom Schumacherova tragičnog spusta bila upaljena. Zasad nema informacija što se točno vidi na snimci, ali ona bi u svakom slučaju mogla razotkriti pravi slijed događaja.

Policija je na ispitivanje pozvala i Nijemca koji je na Meribelu snimao svoju djevojku, a u pozadini je sasvim slučajno 'uhvatio' i kadar Schumacherova pada. Spomenuti Nijemac tvrdi da je Schumi skijao brzinom od oko 20 kilometara na sat, što se protivi ranijim tezama da je do pada došlo zbog sumanute jurnjave niz stjenovitu padinu.

Tužiteljstvo je za srijedu najavilo konferenciju za novinare, na kojoj će javnosti iznijeti kako napreduje istraga. Pojavila su se nagađanja da se sprema optužnica protiv upravitelja skijališta u Meribelu, a da se nešto uistinu sprema, govori i činjenica da je skijalište angažiralo odvjetnika Mauricea Bodechera, nekadašnjeg glavnog suca u francuskoj Skijaškoj federaciji i stručnjaka za pravna pitanja na području skijanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:18