OTAC BI MOGAO U ZATVOR

CURE JEZIVI DETALJI SLUČAJA KOJI JE ŠOKIRAO BiH Djevojčica se udala s 12 godina, rodila sa 13, a njezina majka plače od sreće

Kada Ferhatović odbacuje navode da je kćerku prodala za 2000 konvertibilnih maraka
Ilustracija/Arhiva
 / HANZA MEDIA

U bolnici u Brčkom prije nekoliko dana rodila je 13-godišnja djevojčica, potvrdili su čelnici ove bolnice, piše Otisak.ba.

"Primljena je kada su trudovi već krenuli i mi smo, u skladu s procedurama u takvim slučajevima, carskim rezom uspješno obavili porođaj. Beba je teška 2,7 kilograma, a i majka i ona su dobro", izjavio je prim. dr. Slavko Nikić, šef Ginekologije bolnice u Brčkom.

Roditelji, braća i sestre ove djevojčice žive u predgrađu Modriče.

Majka 13-godišnje djevojčice Kada Ferhatović ne vidi ništa sporno u tome što je njena 13-godišnja kći rodila: "Udala se u Brčkom i nakon godinu dana dobili su dijete. Ne znam koliko je njemu godina, ali znam da je mnogo stariji od nje. (...) Plakala sam od radosti što je rodila. I ja i moj partner smo bolesni, ali smo bolest zaboravili od sreće što smo dobili još jedno unuče."

Kada Ferhatović odbacuje navode da je kćerku prodala za 2000 konvertibilnih maraka. Iz Centra za socijalni rad ističu da je zakon jasan – sa 16 godina, uz odobrenje roditelja, liječnika i policije, može se sklopiti brak u određenim okolnostima.

U tijeku je istraga u koju su uključene sve institucije Brčko distrikta, a 'suprug' 13-godišnje djevojčice mogao bi, ako se dokaže da je kriv, dobiti i do osam godina zatvora, piše Otisak.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:37