STRAŠNA TRAGEDIJA

Curica (8) nestala na hotelskim bazenima, nakon masovne potrage uslijedio je šok: ‘Djevojčice moja...‘

Institut za forenzičku znanost okruga Harris kao preliminarni uzrok smrti naveo je utapanje i mehaničku asfiksiju

Aliyah Jaico

 FACEBOOK

Aliyah Jaico (8) nestala je u subotu dok se s obitelji kupala u hotelu DoubleTree by Hilton Houston Brookhollow u američkom gradu Houstonu u saveznoj državi Teksas. Njezin nestanak prijavljen je u 21.45 sati.

Tijelo osmogodišnjakinje pronađeno je zaglavljeno u uskoj cijevi nekoliko sati kasnije. Usisala ju je metar široka cijev u bazenu.

Tim Miller, osnivač Texas EquuSearcha, neprofitne organizacije za potragu i spašavanje, među prvima je krenuo u potragu za nestalom djevojčicom.

- Mobilizirali smo puno ljudi. Tražili smo je i vani i u sobama - rekao je.

Policajci su "pročešljavali" hotel, dok je Millerova neprofitna organizacija pregledavala sigurnosne snimke. Kad su otkrili da je Aliyah nestala pod vodom, hotelski bazen odmah je ispražnjen, a u cijevi je "poslana" mala daljinska kamera. Oko 23:30 sati, spasioci su došli do jezivog otkrića. Ugledali su ruku i dio tijela duboko zaglavljene u cijev.

Ispostavilo se da je cijev bila u kvaru i da je usisavala vodu umjesto da je ispumpava, prenosi Daily Mail.

Djelatnicima vatrogasne službe Houston trebalo je oko 13 sati da izvuku Aliyahino tijelo.

image

Aliyah Jaico

FACEBOOK

Prema prvim podacima koje je objavio Institut za forenzičku znanost okruga Harris, kao preliminarni uzrok smrti navedeni su utapanje i mehanička asfiksija. Ova strašna tragedija okarakterizirana je kao nesretan slučaj.

Shrvana Aliyahina majka, Daniela Jaico, na društvenim mrežama oprostila se od voljene kćeri.

- Kažu da svi mi imamo unaprijed određenu sudbinu, ali ne mogu razumjeti zašto je tvoja bila ovakva... Hvala ti, ljubavi moja, za osam godina koje si mi dala. Hvala ti, djevojčice moja, što si me naučila što su ljubav i plemenito srce. Nadam se da ću te ponovno vidjeti jednoga dana. Voljet ću te cijelu vječnost - napisala je majka.

Ovo nije prvi put da se desila ovakva nesreća. U lipnju 2007., Abigail Taylor (6) igrala se u javnom bazenu u Minneapolis Golf Clubu kad je sjela na loše održavan odvod. Usisna sila djevojčici je doslovno otkinula tanko crijevo iz tijela. Iako je punih devet mjeseci bila pod medicinskom skrbi, prošla 16 operacija i više transplantacija organa, Abigail je umrla u ožujku sljedeće godine.

A 2021., Danika Ross (10) usisana je u cijev za navodnjavanje unutar umjetnog jezera u vinariji u državi Washington. Mrtvozornik okruga Grant utvrdio je da je djevojčica preminula od gušenja uslijed utapanja i kompresije trupa zbog pritiska u cijevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 06:38