PRESUDA

DANSKI IZUMITELJ OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR Tužitelja je ovaj slučaj ostavio bez riječi: 'On nije normalna osoba, predstavlja opasnost za društvo'

 
 Scanpix Denmark/Ida Marie Odgaard/TT NEWS AGENCY/ Tom Wall/Reuters / Profimedia, TEMP Rex Features

Danski ekscentrični inovator, koji je priznao da je raskomadao tijelo švedske novinarke Kim Wall (30) i bacio ga u more, proglašen je krivim za jednome od najodvratnijih ubojstava u povijesti Skandinavije.

Sud u Kopenhagenu osudio je Petera Madsena (47) na doživotni zatvor za ubojstvo s predumišljajem koje se dogodilo 10. kolovoza prošle godine na njegovoj podmornici.

Tužitelj Jakob Buch-Jepsen tražio je za Madsena najtežu kaznu, koja je u Danskoj izuzetna rijetko čak i u slučajevima ubojstva.

U završnoj riječi u ponedjeljak Buch-Jepsen rekao je da je ovaj slučaj toliko gnjusan i odvratan da je i njega kao tužitelja ostavio bez riječi.

- Peter Madsen nije normalna osoba. On predstavlja opasnost za društvo.

Psihijatrijsko vještačenje Petera Madsena pokazalo je da je riječ o narcisoidnom sociopatu s nedostatkom empatije, koji nije psihotičan ili paranoičan.

Danski izumitelj uživao je u perverznim seksualnim igricama, davljenju u seksu, glumio je u pornografskim filmovima i na podmornici je ugostio barem jednu od svojih brojnih ljubavnica, otkrilo je među ostalim svjedočenje na sudu.

Nekoliko Madsenovih ljubavnica posvjedočilo je na suđenju o njegovim navikama i ponašanju, a između ostalog su otkrile detalje kako je bio fasciniran takozvanim ‘snuff’ filmovima (ilegalni filmovi koji sadrže čin stvarnog ubojstva) kao i BDSM seksom.

Madsenova prijateljica svjedočila je da je ‘maštao o ženama i smrti’ što se pretvorilo u svojevrsnu maničnu opsesiju. Rekla je da je Madsen htio snimati ‘snuff’ filmove te da su razgovarali o tome da ih zajedno snime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:11