‘RAZAPELI‘ SU GA

Desničarska stranica objavila fotke američkog gradonačelnika u ženskoj odjeći. Par dana kasnije čovjek je pronađen mrtav

‘Ima li to ikakvog utjecaja na moju poziciju gradonačelnika, to što ponekad obučem haljinu ili se ponekad našminkam?‘

F. L. ”Bubba” Copeland

 /First Baptist Church Of Phenix City/facebook

Gradonačelnik Smiths Stationa u Alabami navodno je počinio samoubojstvo - nekoliko dana nakon što je jedna desničarska stranica objavila njegove slike na kojima je našminkan i odjeven kao žensko.

F.L. "Bubba" Copeland (49) - koji je također bio pastor u obližnjoj crkvi - ubio se u petak, javlja NBC News.

Copeland je tražio da web stranica ne objavljuje fotografije, ali su odbili i nastavili s pričom, a dva dana kasnije pronađen je mrtav.

Citirali su ga kako je rekao: "Ono što radim u privatnom životu nema nikakve veze s onim što radim u svom svetom životu.

"Ima li to ikakvog utjecaja na moju poziciju gradonačelnika, to što ponekad obučem haljinu ili se ponekad našminkam? Ima li to ikakve veze s tim da sam gradonačelnik ili župnik?"

Konzervativnu publikaciju koja stoji iza priče osudio je demokratski senator u državi, koji je rekao da je "tužno i odvratno" kako se prema Copelandu postupalo.

"Živimo u zlobnom, ogorčenom svijetu u kojem samopravedni imaju tendenciju bacati najveće kamenje", dodao je Doug Jones u izjavi.

"Bio je dobar čovjek i izvrstan gradonačelnik koji je vodio mali gradić Smith Station kroz teška vremena razornog tornada prije nekoliko godina."

Obdukcija bi se trebala obaviti u ponedjeljak, prenosi Sky News.


Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:30