ČETE LJUBAVNICA

DINASTIJA RAZVRATA Seksi tajne na dvoru Velikog vođe: Djed i tata voljeli su djevice, unuk se još srami

Kim Jong-un oženio se mlad i još nije iskusan u ljubavnim vezama kao pokojni mu otac i djed

Nakon djeda koji je prije šezdesetak godina osnivao današnju Sjevernu Koreju, a oženio je gerilku poput sebe, iako je bio poznat po izvanbračnim aferama, te oca, koji je zaradio reputaciju dekadentnog nasljednika, navodno imajući četu (doslovce, ne samo po broju) ljubavnica i izmijenivši nekoliko supruga, Kim Jong-un, trenutni vladar zemlje, zasad ima prilično konvencionalan bračno-ljubavni život. No, poput svog oca, i on privlači pažnju medija kad je u pitanju to životno polje. Ovih je dana tako odjeknula vijest da je njegova supruga, 23-godišnja Ri Sol Ju, trudna. Na komemoraciji Kim Jong-unova pokojnog oca, Dragog vođe koji je preminuo prije godinu dana, uz mladog vladara zatvorene azijske zemlje Ju se pojavila s popriličnim trbuhom. Reakcija na vijest o nasljedniku sjevernokorejske vladarske loze nije jednaka onoj kao na prinovu koju očekuje britanski kraljevski dvor, no svejedno golica medijsku pažnju.

Naime, ljubavni život vođa na svjetskoj političkoj sceni otpadničke nacije vrvi zanimljivim detaljima koji se, najviše u slučaju “srednjeg” Kima, mogu podvući pod oznaku “bizarno”. Nastranu podaci o testiranju dugodometnih balističkih raketa, razvijanju nuklearnog oružja, epidemiji gladi u 90-ima, koja se u puno blažem obliku proteže do današnjih dana, ta zemlja privlači pažnju životnim stilom vladara. A život muškaraca dinastije Kim više je nego živopisan.

Ubojstva supruga

Kim Jong-un, obrazovan na Zapadu, ponešto pankerske frizure, još nije dao svoj obol sočnim pričama o ljubavi, preljubu, seksualnom razvratništvu i mogućim ubojstvima supruga, kao što su to učinili njegov otac i djed. No njegova je karijera tek u začetku. Još je vrlo mlad.

Tajnovit je baš poput te zemlje, iz koje informacije stižu na kapaljku, i vijest o “Kimovoj drugarici Sol Ju” bila je iznenađenje. Sa sigurnošću se ne može reći ni koliko godina ima, iako je općeprihvaćen podatak da je 29-godišnjak. Detalji o njegovoj vezi s Ju nisu poznati, tek se nagađa da su se oženili prije tri godine, i to na zahtjev Dragog vođe koji je pretrpio moždani udar i požurivao ženidbu odabranog nasljednika. Izbor je pao na navodno popularnu pjevačicu čiji je otac (također navodno) profesor, a majka liječnica, dok je snaha Dragog vođe diplomirala prirodne znanosti u Pjongjangu, također navodno. Govorka se i da je rodila 2010. godine, no nije poznato što je s djetetom.

Otac alkoholičar

Kim Jong-unov otac, s druge strane, poprilično se odao putenom životu. Dok je, čini se, sin zainteresiran za politiku, a to je svakako bio djed gerilac, otac je uvijek mnogo vremena trošio na buran društveni život. Govorkalo se da je bio teški alkoholičar. Imao je jednu službenu suprugu i tri “službene” ljubavnice. Oženio se po očevu nalogu za kćer jednog vojnog dužnosnika. Prva ljubavnica bila je poznata glumica, koja je u doba afere bila udata i imala dijete. No ona nikad nije priznata kao supruga i završila je u Moskvi, gdje je umrla 2002., navodno nakon dugogodišnjeg problema s alkoholom.

Prve dame

Iduća je bila majka Kim Jong-una, plesačica rođena u Japanu, Korejka po nacionalnosti koja je umrla od raka 2004. Četvrta žena u njegovu životu bila je dugogodišnja tajnica koja je nakon smrti treće ljubavnice preuzela sve dužnosti “prve dame”. Brakovima usprkos, Kim je bio veliki ljubitelj žena kojem su podređeni funkcionari navodno privodili ljepotice iz cijele zemlje nadajući se boljim položajima.

Osnivač dinastije Kim il Sung imao je dvije supruge. Prva je poznata kao gerilka, ona je majka Kim Jong-ila, koja je umrla pri porodu, no bilo je i glasina da je ustrijeljena. Njezin sin joj je, nakon što je došao na vlast, gradio spomenike i otvarao ustanove njoj u čast, većinom u njenom rodnu mjestu. Druga supruga Kim il Sunga postala je aktivna u političkom životu, a ne zna se koja je njena sudbina. Prema nekim izvorima još je živa, a neki tvrde da je poginula u Pekingu u prometnoj nesreći. No unatoč brakovima, Sung je bio poznat po brojnim ljubavnicama i tajnim vezama sa ženama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:02