POTRESNE SNIMKE

Divljaci se zaletjeli gorućim autom u kuću gradonačelnika, supruga i dijete ozlijeđeni: ‘Ovo je pokušaj ubojstva‘

Gradonačelnik Jeanbrun nazvao je to "pokušajem" atentata" na njegovu obitelj usred nemira koji traju u zemlji
 Nassim Gomri/Afp

Kuća gradonačelnika L‘Haÿ-les-Rosesa Vincenta Jeanbruna u pariškom predgrađu napadnuta je u nedjelju ujutro, piše CNN. Gradonačelnik Jeanbrun nazvao je to "pokušajem" atentata" na njegovu obitelj usred nemira koji traju u zemlji.

- U 1:30 ujutro, dok sam bio u gradskoj vijećnici kao i prethodne tri noći, pojedinci su se svojim automobilom zabili u moju rezidenciju prije nego što su je zapalili kako bi izgorjela moja kuća, u kojoj su spavali moja žena i moje dvoje male djece - rekao je Jeanbrun.

Dodao je da su tijekom bijega od napadača, njegova supruga i jedno dijete ozlijeđeni. Prema dostupnim informacijama, supruga je slomila nogu.

Napadači su se s automobilom zabili u ogradu nakon čega su ga zapalili.

Ured tužitelja u Créteilu klasificirao je incident kao "pokušaj ubojstva", rekao je tužitelj Stéphane Hardouin novinarima u nedjelju, piše CNN.

Hardouin je rekao da početni nalazi policijske istrage sugeriraju da je zapaljeni automobil "bio lansiran kako bi spalio paviljon".

“Udarivši u niski zid, vozilo se zaustavilo... prije nego što je stiglo do verande kuće. Pogođena su samo ulazna vrata, zajedno s obiteljskim vozilom", rekao je tužitelj na konferenciji za novinare ispred gradonačelnikove kuće.

Podsjetimo, Francusku je potresao val prosvjeda nakon smrti Nahela Merzouka, 17-godišnjaka alžirskog podrijetla kojeg je ranije ovog tjedna ustrijelio policajac u Nanterreu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:02