KAKAV HEROJ!

DJEČAČIĆ PREMLATIO ALIGATORA 'Pod kožom mi je ostao jedan zub, želim ga sačuvati za uspomenu'

 YouTube

Američka savezna država Florida upravo je dobila jednog od svojih najmlađih heroja. Devetogodišnji James Barney Jr. vozio je oko podneva u četvrtak u gradu Saint Cloudu bicikl u društvu prijatelja kada je odlučio okupati se u obližnjem jezeru Tohopekaligi.

Uskočio je u zonu u kojoj je pristup kupačima zabranjen zbog prisutnosti opasnih aligatora. Jedan od njih, dug gotovo tri metra i težak 180 kilograma krenuo je u napad, no mladi se James uspio othrvati krvoločnom reptilu.

Zvijer ga je uspjela ugristi i na tijelu su tragovi tog ujeda vidljivi na 30 mjesta, no liječnici su ozljede okarakterizirali kao lakše. Rane su mu očistili i na nekoliko mjesta zašili i u bolnici će ostati tek kraće vrijeme.

'Isprva pojma nisam imao što se to događa. Stvarno me iznenadio. Mislio sam da se netko igra sa mnom, nisam znao o čemu je riječ. Posegnuo sam prema njemu i osjetio ralje. Osjetio sam zube i nisam znao što učiniti pa sam ga instinktivno izudarao', ispričao je hrabri dječak.

'Zatim sam smogao dovoljno snage da mu raširim usta i oslobodim se', dodao je.

Iako su mu sve rane površinske, jedan mu je zub ostao pod kožom. James ga je poželio zadržati kao suvenir kojim bi se hvalio prijateljima, no lokalna mu veterinarska služba nije ispunila želju.

'Prilično je velik. Htio sam ga zadržati, ali došli su veterinari i uzeli ga kako bi mogli ući u trag aligatoru koji me napao', ispričao je James, koji kaže da ubuduće nema namjeru ići na kupanje u Tohopekaligu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:22