LIKVIDIRANA DJEVOJKA

'DOBILI SMO POTVRDU, MRTVA JE...' Shrvana obitelj primila najtežu vijest iz utvrde džihadista

Islamska je država obitelji navodno emailom poslala fotografiju leša ubijene humanitarke
 Screenshot

Amerikanka Kayla Mueller koju su pripadnici Islamske države držali kao taokinju je mrtva, objavila je obitelj 26-godišnjakinje u utorak. Potvrda je došla četiri dana nakon što je ISIS ustvrdio da je djevojka iz Arizone ubijena u zračnim napadima koalicijskih snaga u blizini sirijskog grada Raqqe, inače glavnog grada samoproglašenog kalifata.

- Teška srca objavljujemo da smo primili potvrdu da je Kayla Jean Mueller preminula - kazali su njezini roditelji Carl i Marsha te brat Eric u izjavi za javnost.

- Kayla je bila predana humanitarna radnica puna suosjećanja. Posvetila je cijeli svoj mladi život pomagajući onima koji žude za slobodom, pravdom i mirom.

U izjavi ne piše kako je i u kojim okolnostima obitelj saznala za njezinu smrt, ali pojavile su se neslužbene informacije da su im džihadisti emailom poslali fotografiju leša ubijene Kayle.









Američki dužnosnici nisu mogli potvrditi kada je likvidirana. Za NBC News kazali su samo da je informacija autentična.

Predsjednik Barack Obama izrazio je svoju najdublju sućut zbog smrt mlade djevojke.

- Bez obzira koliko dugo će trebati, Amerika će naći teroriste koji su odgovorni za Kaylino zatočeništvo i smrt i privesti ih licu pravde - kazao je u izjavi nazivajući ISIS odvratnom terorističkom skupinom.

Humanitarka Mueller bila je u zatočeništvu Islamske države u Siriji od kolovoza 2013. godine sve do prošlog tjedna kada su teroristi objavili da je 'u zračnim napadima poginula posljednja Amerikanka koju su držali kao taokinju'.

Malo je toga objavljeno u javnosti o Mueller prije nego li je ISIS objavio da je mrtva: njezina obitelj zamolila je medije da njezino ime drže u tajnosti kako joj ne bi ugrozili život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:34