POSJET MOSKVI

DODIK 'Putin je obećao pomoći Republici Srpskoj. Krim? I ja i on smo zaključili kako je to završen posao'

 Danijel Soldo / CROPIX

SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako mu je ruski predsjednik Vladimir Putin obećao pomoć za suočavanje s posljedicama katastrofalnih poplava.

Dodik već treći dan boravi u Rusiji dok se brojni gradovi i naselja na području RS bore kako bi normalizirali život nakon poplava koje su pogodile cijelu Bosnu i Hercegovinu.

On se u Sankt Petersburgu sastao s Putinom, a u izjavi za Radio-televiziju RS (RTRS) kazao je je dobio obećanje o ruskoj pomoći no samo za taj entitet.

"Putin je rekao da će pomoći RS da sanira gubitke", kazao je Dodik, ne pojašnjavajući što se točno može očekivati od ruske strane.

Dodik je ustvrdio kako je s Putinom razgovarao i o političkim pitanjima odnosno stanju u BiH te kako Rusija "podupire Daytonski sporazum i BiH organiziranu s dva entiteta".

"Rusija nema nikakvih skrivenih namjera vezano za Daytonski sporazum", izjavio je Dodik dodajući kako je s ruskim predsjednikom analizirao čak i ukrajinsku krizu, pri čemu su zaključili kako je "Krim završen posao".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:19