ODLAZI PO PODRŠKU?

DODIK SE U MOSKVI SASTAJE S PUTINOM 'Tamo idem zbog ekonomskih pitanja i suradnje RS-a s Rusijom, a ne zbog referenduma'

DODIK SE U MOSKVI SASTAJE S PUTINOM 'Saslušat ćemo jedan drugog, ali referendum neće biti odgođen. Začudili bi se koliko je on zapravo upoznat o situaciji ovdje i koliko detalja ima'
 HANZA MEDIA, REUTERS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas putuje u Rusiju kako bi se susreo s Vladimirom Putinom.

Dodik je prije polaska u Rusiju izjavio da je njegov susret s Putinom ranije dogovoren te da će razgovarati o ekonomiji i političkoj situaciji u BiH. Predsjednik RS-a je također napomenuo kako ruski predsjednik neće imati nikakav utjecaj na odluku vlasti Republike Srpske da se u nedjelju 25. rujna održi referendum o Danu RS-a, piše klix.ba.

- Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja i suradnje RS-a s Rusijom, a ne zbog referenduma. Izložit ću situaciju kao i Putin, saslušat ćemo jedan drugog, ali referendum neće biti odgođen. Začudili bi se koliko je on zapravo upoznat o situaciji ovdje i koliko detalja ima - rekao je Dodik, a piše klix.ba.

Dodik je podsjetio je da su vlasti iz RS-a ranije vodile razgovore s Rusijom o tome da se zajedno obuče specijalne jedinice za borbu protiv terorizma i da u tom pogledu postoje želje za jačanje suradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:24