PRIJETI NOVA OPASNOST

DRAMA U KRAGUJEVCU Robot i četiri drona traže troje nestalih

 Twitter

Tijekom prošle je noći 76 radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu evakuirano te su sada na sigurnom, piše Blic. Još uvijek traje potraga za troje nestalih osoba, a ministar obrane Zoran Đorđević najavio je formiranje komisije koja će istražiti uzroke nesreće.

Komisiju će voditi brigadni general Mile Jelić, načelnik za ljudske potencijale. U komisiji će biti i stručnjaci iz vojno-tehničkog instituta i stručnjaci za zaštitu od požara. Istovremeno, ministar Đorđević naložio je da se za rješavanje ovog slučaja angažira i vojni inspektorat.

O uzrocima eksplozije trenutno nema novih informacija, ali kako Blic saznaje, u TRZ-u se rastavljao stari barut, što predstavlja veliku opasnost.

- Pet puta je opasnije rastavljati barut nego prozvoditi ga, pogotovo kad je u pitanju stari barut, a to je ono što se radilo u TRZ-u u momentu kad je došlo do prve eksplozije - kaže Blicov izvor.

Zdravstveno stanje svih pacijenata koji su primljeni u Klinički centar Kragujevac nakon eksplozije u Tehničko remontnom zavodu je stabilno i nitko nije životno ugrožen, rekao je direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović, javlja Tanjug.

Pripadnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u srijedu će nastaviti potragu za trojicom nestalih radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu, potvrdio je ministar odbrane Zoran Đorđević.

Ispred Kliničkog centra u Kragujevcu ljudima koji su čekali vijesti o ozlijeđenima i nestalima u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu, obratio se pukovnik Mihajlo Zogović, koji je rekao da se traga za kapetanom Darkom Kostićem, i civilima zaposlenim u TRZ-u Željkom Nikolićem i Dejanom Kovačevićem. Zogović je dodao da će se mjesto nesreće pretraživati uz pomoć specijalnog robot i

U TRZ-u je eksplodirao spremište s tromblonskim minama te drugim jakim eksplozivnim i ubojitim sredstvima koja su bila predviđena za rasklapanje i uništenje. U eksploziji je poginula jedna osoba, tri se osobe službeno vode kao nestale, a 25 je ozljeđeno. Ministar obrane rekao je da postoji opasnost od novih eksplozija u TRZ-u u Kragujevcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:08