SLUČAJNI SVJEDOK

DRAMATIČNE FOTOGRAFIJE LOVA NA BOMBAŠE IZ BOSTONA Susjed s prozora snimio vatreni okršaj s policijom!

Nevjerojatne nove fotografije vezane uz lov na bombaše iz Bostona procurile su u javnost. Jedan je muškarac mobitelom sa svog prozora uspio fotografirati akciju u kojoj je policija ubila starijeg brata, 26- godišnjeg Tamerlana Cernajeva.

Snimke su nastale rano ujutro u petak u ulici Watertown.

'NEĆEMO TE UBITI JER NISI AMERIKANAC!' Jezivo svjedočanstvo vozača kojeg su otela braća Carnajev

Džohar Cernajev (19) i njegov brat Tamerlan (26) snimljeni su kako trče do automobila po još municije nakon čega su detonirali još jednu bombu koja je bila u ekspres loncu.

Andrew Kitzenberg, muškarac koji je svojim mobitelom zabilježio cijelu akciju dramatičene je fotografije je postavio i na svom blogu.

'Ja sam bio u svojoj dnevnoj sobi kada sam čuo eksploziju. Nisam pojma imao što se događa te da se radi o potjeri koju prati cijela zemlja' napisao je te je dodao kako je otrčao na treći kat potražiti zaklon.

'Kada sam došo u sobu smjestio sam se ispod prozora i snimio ove fotografije.

Ove snimke dolaze u vrijeme kada je istraga još uvijek u tijeku, a danas je objavljeno kako je Džohar Carnajev (19), za napad okrivio svog starijeg brata Tamerlana (26) te je istražiteljima kazao kako je on sve isplanirao te da iza njih ne stoje nikakve međunarodne terorističke skupine.

Kazao je kako je njegov brat želio 'obraniti islam od napada'.

Mladi Carnajev je priznao da je sudjelovao u napadu te je sinoć optužen za korištenje oružja za masovno uništenje što bi moglo rezultirati i smrtnom kaznom.

Carnajev se trenutno nalazi u bolnici gdje je prevezen nakon što je u okršaju s policijom zadobio tešku ozljedu vrata. U lošem je stanju, ali priseban. Istražiteljima je uglavnom odgovarao kimanjem glave, te je odgovorio sa 'ne' na pitanje može li si priuštiti odvjetnika.

Iz preliminarnih razgovorima s Džoharom policija je zaključila da su braća bila 'radikalni džihadisti', a izvor iz američke vlade napominje kako je pred istražiteljima mnogo posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:02