'REGIONALNO ZATOPLJENJE'

EKSKLUZIVNO Milanović se u srijedu u Beogradu sastaje s Dačićem!

 CROPIX

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović u srijedu će se susresti sa srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem. Tamo bi trebao ostati jedan dan, a osim s Dačićem sastat će se i sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

- Susret dvojice premijera je od izuzetnog značaja i do njega će sigurno doći. Stvari idu u dobrom pravcu. Sada je važno dobro pripremiti taj susret. Svrha je pozitivni pomak, a ne samo dobra fotografija u medijima, izjavila je nedavno Vesna Pusić u intervjuu novosadskom “Dnevniku”, ne navodeći kad bi taj susret mogao biti upriličen.

Pusić: 'Pripremamo susret Milanovića i Dačića. Svrha je pozitivni pomak, a ne samo fotografija u medijima'

Komentirajući izjave srbijanskog premijera da je između Zagreba i Beograda nastupilo "ledeno doba", te odgovarajući na pitanje od čega ili koga ovisi “regionalno zatopljenje”, Pusić je kazala kako suradnja dviju zemalja postoji i traje, ali da to nije uvijek pred očima šire javnosti.

- Hrvatska i Srbija surađuju na nizu stvari koje možda nisu tako vidljive, ili naprosto nisu poznate široj javnosti, ali suradnja se odvija, poručila je tada ministrica Pusić.

Podsjetimo, nakon brojnih kontroverznih izjava od strane pripadnika srbijanske Vlade odogođen je susret između visokih državnih dužnosnika Hrvatske i Srbije. Jednom je prilikom premijer Dačić odnose između dviju zemalja opisao kao nastupanje 'ledenog doba'. Odnosi su se dodatno zakomplicirali nakon što je haški sud hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču izrekao oslobađajuće presude što je u Srbiji izazvalo val nezadovoljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:50