OBJAVIO PA OBRISAO

Elon Musk pronašao novu žrtvu: ‘Zbog žena poput nje propada cijela zapadna civilizacija!‘

Osudio je bivšu suprugu Jeffa Bezosa zbog dobrotvornih donacija

Elon Musk

 Str/Nurphoto Via Afp

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk u vrlo kratkom vremenu je obrisao objavu koju je stavio osudivši bivšu suprugu šefa Amazona Jeffa Bezosa MacKenzie Scott zbog njezinih dobrotvornih donacija.

- Superbogate bivše žene koje mrze svoje bivše supružnike trebalo bi svesti pod nazivnik ‘Razlozi zbog kojih je propala zapadna civilizacija‘, napisao je vlasnik Tesle na X-u, poznatijoj kao Twitter, društvenoj mreži koju je Musk kupio za 44 milijarde dolara krajem 2022. godine.

Musk je napisao objavu kao odgovor korisniku X-a koji se požalio da Scott, koja se razvela od osnivača Amazona 2019. nakon 25 godina braka, daje novac organizacijama koje se “bave pitanjima rase i/ili spola”.

“Njezin fond bi se trebao zvati Fond AWFL-a (Imućna bjelkinja liberalnog svjetonazora). To je ultimativni aspiracijski izraz najužasnije grupe u SAD-u," napisao je X korisnik pod imenom "i/o".

Musk je obrisao objavu nekoliko sati kasnije.

image
X

Čini se da uzroci Muskove netrpeljivosti leže u dobrotvornim davanjima Mackenzie Scott Političkim akcijskim odborima (PAC) koji su povezani s Demokratskom strankom.

U svibnju 2022. Musk je na društvenim mrežama napisao da Scott daje novac Političkim akcijskim odborim koji se predstavljaju kao dobrotvorne organizacije.

- Možemo reći da Mackenzie Scott nije baš veliki simpatizer bivšeg supruga. Nažalost, mnogi drugi bivaju uhvaćeni u unakrsnoj vatri, napisao je Musk.

image

Elon Musk i MacKenzie Scott

Afp/

Prema njezinoj web stranici, Scott je donirala stotine milijuna dolara organizacijama koje su posvećene temama poput "rasne jednakosti", "LGBTQ+ jednakosti", "rodne jednakosti", javnog zdravstva, klimatskih promjena i "funkcionalne demokracije".

Novac od Scott su dobili Zaklada Obama, Pokret za crnačke živote, Zaklada Jackie Robinson, Koledž Morehouse, Sveučilište Howard, Planirano roditeljstvo i Predsjednički centar Georgea W. Busha.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, neto vrijednost bogatstva M. Scott iznosi 36 milijardi dolara. Navodno je dobila 4% udjela u Amazonu nakon razvoda od Bezosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:28