ZARAZA U ŠPANJOLSKOJ

EPIDEMIJA Od svinjske gripe umrlo dvoje

Vlasti pozivaju stanovnike da se ne zabrinjavaju, a regionalni ministar zdravstva Ricardo Olivan je podsjetio da nijedna od osoba koje su oboljele od ovog tipa gripe nije bila cijepljena
 Ranko Šuvar/Cropix

MADRID - Dvojica muškaraca u dobi od 76 i 62 godine umrla su od posljedica svinjske gripe A (H1N1) na sjeveru Španjolske, gdje je u utorak još uvijek hospitalizirano 49 osoba, a neki među njima su na odjelima za intenzivnu skrb, izvijestile su mjesne vlasti.

Informaciju o smrti 62-godišnjeg muškarca u subotu u bolnici u Torrelavegu objavila je u utorak regionalna vlada, nakon što je iz laboratorija potvrđeno da je uzrok smrti virus gripe A. Još šest osoba zaraženo istim visurom hospitalizirano je u Santanderu. Troje ih je na odjelu za intenzivnu skrb.

Gotovo istodobno regionalna uprava Aragona izvijestila je o smrti 76-godišnjaka koji je podlegao posljedicama virusa gripe A u bolnici u Zaragozi, no iz bolnice napominju da je starac bolovao od drugih kroničnih bolesti, zbog čega je došlo do komplikacija. Ondje su u utorak hospitalizirane 43 osobe, a 18 ih je na odjelu za intenzivnu skrb.

Vlasti pozivaju stanovnike da se ne zabrinjavaju, a regionalni ministar zdravstva Ricardo Olivan je podsjetio da nijedna od osoba koje su oboljele od ovog tipa gripe nije bila cijepljena. Usto su zaraženi virusom bolovali i od drugih kroničnih bolesti zbog čega je došlo do komplikacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:33