RIJETKI MOGU TAKO

FOTO: DOK GRAĐANI VENEZUELE GLADUJU, POVLAŠTENI UŽIVAJU Bogati nasljednici vode lagodan život ispunjen luksuznim hotelima i putovanjima

 
 Screenshot/Instagram/Twitter / Profimedia, Zuma Press - News

Poziranje s pop zvijezdama, skupim nakitom ili gomilom novca u luksuznim hotelima nije strano ni bogatim klincima u Venezueli, nasljednicima političara koji su zemlju doveli na rub propasti.

Maria Gabriela, kći socijalističkog vođe Huga Chaveza, jedna je od najbogatijih žena u državi i njezino se bogatstvo procjenjuje na oko četiri milijarde dolara, navodno pohranjenih na raznim bankovnim računima diljem Europe. 38-godišnjakinja je neko vrijeme preuzela ulogu Prve dame, nakon što joj se otac razveo od druge supruge. Chavez je svoju kćer Mariju nazivao ‘herojem’, piše Daily Mail.

View this post on Instagram

Tú me faltas!

A post shared by Gabriela Chávez C. (@gabychvz) on

I dok se ona skriva iza diplomatskog imuniteta, njezina mlađa sestra je napustila zemlju. Rosines Chavez je odletjela u Pariz nedugo nakon što su je napali na društvenim mrežama zbog objave fotografije na kojoj drži bunt novčanica u ruci 2016. Obitelj je tada govorila da Rosines odlazi na studij, a 21-godišnjakinja je još uvijek navodno na Sorbonni gdje je odlučila nastaviti s obrazovanjem. S druge strane, nastavnici u Venezueli rade gotovo besplatno zbog hiperinflacije.

Bijes javnosti izazvao je i predsjednik Nicolas Maduro kad se internetom proširila snimka na kojoj uživa u gala večeri u Istanbulu. Slikao se u društvu slavnog chefa Salt Baea u rujnu prošle godine, inače specijalista za odreske, dok si većina građana Venezuele ne može priuštiti meso. Više od jednog na sedmero djece trenutno pati od pothranjenosti, roditelji ih napuštaju i ostavljaju na cesti jer ne mogu više brinuti o njima. Nemaju ni tri obroka dnevno, a meso mogu samo sanjati…

Dva mjeseca prije nego što je Maduro posjetio Istanbul, njegovi posinci Yoswal Gavidia Flores i Walter Gavidia Flores spiskali su oko 45.000 dolara (skoro 300.000 kuna) na ekstravagantnih 18 noćenja u hotelu Ritz u Parizu, gdje sobe koštaju i po (oko 3.800 kuna).

Njihov hotelski račun iznosi otprilike koliko i mjesečne plaće dvije tisuće Venecuelanaca. Osnovni troškovi života koštaju gotovo 16 puta više od minimalne plaće. Šest od deset stanovnika zemlje imaju nekoga tko ne može prehranjivati svoju obitelj, a jedna od 12 obitelji prisiljena je kopati po smeću u potrazi za hranom.

Bogate Chavezove kćeri snimljene su i kako uživaju u skupim restoranima i kupuju u skupim dućanima u Madridu. Madurovi posinci optuženi su prošle godine za upletenost u pranje novca. Madurov jedini sin, također Nicolas, drži se dalje od medija i javnosti. Jedina kontroverza koja se veže uz njega je prijetnja koju je u govoru 2017. uputio američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Rekao je da će izrešetati New York i osvojiti Bijelu kuću ako se američka vojska uplete.

Bliski Madurov suradnik Diosdado Cabello povlačio se po medijima zbog povezanosti s trgovinom droge, no ništa nije dokazano. Njegova kći Daniela aktivna je na društvenim mrežama i ne srami se lagodnog života. U vezi je s pop pjevačem Omarom Acedom.

Kako doista izgleda život bogatih klinaca, otkrili su dvojica nećaka Prve dame Cilije Flores. Efrain Antonio Campo Flores i Franqui Francisco Flores osuđeni su na 18 godina zatvora nakon što su u SAD pokušali prokrijumčariti 20 milijuna dolara vrijednu količinu kokaina preko Haitija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:23