'BOK, MAMA'

FOTO: GESTA KOJA JE DIRNULA SVE Sin (14) teško bolesnoj majci uputio pozdrav s krova zgrade

 Twitter

CHICAGO - Sharon Hart (48) već nekoliko tjedana silom prilika živi na 14. katu čikaške bolnice. Tijekom rutinskog liječničkog pregleda zbog bolova u trbuhu utvrđeno je da je zapravo oboljela od leukemije, nakon čega je odmah zadržana u bolničkoj sobi i trenutno prima kemoterapiju.

Proteklog ju je vikenda posjetio 14-godišnji sin William s ocem Garyjem. U večernjim su satima polako krenuli kući, ali prije toga su otišli do krova jedne zgrade unutar bolničkog kompleksa, koji inače služi kao parkiralište, kako bi vidjeli panoramu velegrada.

U Chicagu je u to vrijeme padao snijeg, a prazan krov se već zabijelio. William je pomislio da je to idealna prilika da uputi poseban pozdrav bolesnoj majci, iz čije bolničke sobe seže pogled na parking.

Garyju isprva ništa nije bilo jasno, ali se sinu ubrzo i sam pridružio. Zajednički su u snijegu iscrtali dvije goleme riječi. Pisalo je 'Hi mom', što na hrvatski znači 'Bok, mama', s tim da je u slovu 'o' bilo ucrtano i nasmiješeno lice.

William je zatim nazvao majku i rekao joj da samo baci pogled kroz prozor. Ona ga je poslušala, nakon čega su je svladale emocije.

S obzirom da su Williama i Garyja čitavo vrijeme dok su pisali po snijegu u čudu promatrali i drugi pacijenti, naknadno su još nadopisali i riječi 'God Bless U', za koje kažu da su upućene svima u bolnici.

Medicinska sestra Maura Hoyt, inače zaposlena u bolnici, kaže da su svi pacijenti i kompletno osoblje jako dirnuti Williamovom gestom, a neki su se i naježili od emocija. 'To je samo dokaz da je Sharon odgojila iznimnog mladog čovjeka i da u toj obitelji vlada velika ljubav', kazala je.

Sharon su u međuvremenu svi u bolnici počeli zvati 'Mama'.

Iako je autradan ralica raščistila snijeg s krova i parkiralište je opet bilo puno automobila, dirljivu je poruku fotografirao jedan zaposlenik bolnice te ju je objavio na Twitteru, nakon čega je postala veliki hit na internetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:07