PROCURILE FOTOGRAFIJE

FOTO: JIHADI JOHN PRVI PUT BEZ MASKE NA LICU! Džihadistički magazin odao počast ubijenom krvniku i otkrio kako je zapravo izgledao

 AFP

Islamska država po prvi puta je objavila fotografije Jihadija Johna bez maske na licu. Teroristička skupina u svom magazinu Dabiq objavila je dvije fotografije danas mrtvog krvnika kako pozira u maskirnoj majici s kalašnjikovom u ruci. Mohammed Emwazi uvijek se skrivao iza maske iako su Britanci relativno brzo shvatili da se radi o Kuvajćaninu koji gotovo cijeli život živi u Londonu. U javnost su procurile fotografije Emwazija iz djetinjstva, dok je studirao, ali ovo je prvi put da se vidi lice terorista za svog boravka u tzv. kalifatu.

Nove fotografije najgoreg krvnika ISIS-a objavila je skupina 'Raqqa is Being Slaughtered Silently' koja već mjesecima izvještava javnost o tome što se događa u prijestolnici Islamske države. Oni su jednostavno fotografirali stranice džihadističkog magazina i preko Twittera pokazali ostatku svijeta lice krvnika. Još uvijek je nepoznato mjesto na kojem je pozirao Emwazi, ali je otkriveno da je na jednom vozilu zalijepljen grb koji ima veze s Irakom.

FOTO: Raqqa is Being Slaughtered Silently Twitter

Sa novim fotografijama ISIS je na neki bizaran način odao počast Emwaziju za kojeg su napisali da je bio vojnik koji je privukao veliku pažnju Zapada i da je, iako je živio u Britaniji od ranog djetinjstva osjećao da tamo ne pripada.

Jihadi John se prvi put pojavio u javnosti 2014. godine kada je odrubio glavu američkom novinaru Jamesu Foleyju. Poslije je ubio i Stevena Sotloffa, Petera Kassiga, sisačkog zeta Davida Hainesa i Alana Henninga. Njegov niz, na veliku sreću, zaustavili su Amerikanci koji su ga pogubili u zračnom napadu u studenom prošle godine...

FOTO: Raqqa is Being Slaughtered Silently Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:46