NOGOMETAŠ, NE ČLAN BANDE

FOTO: KAKAV GAF POPULARNOG DESNIČARSKOG PORTALA Objavili nevjerojatnu priču o nogometnom superstaru pa se na kraju morali skrušeno ispričati

 Breitbart.com

Popularni desničarski portal Breitbart morao se ispričati slavnom njemačkom nogometašu Lukasu Podolskom nakon nevjerojatnog gafa.

Naime, portal je objavio fotografiju Podalskog u sklopu sulude priče o tome kako imigranti na europsku obalu dolaze jet-skijevima. Članak pod nazivom 'Španjolska policija razbila bandu migranata na jet-skijevima' objavljen je u nedjelju, no fotografija Podolskog kako upravlja jet-skijem zamijenjena je nakon što su shvatili pogrešku.

Ipak, prije nego li je uklonjena, fotografija je podijeljena diljem interneta, te izazvala salve smijeha. Riječ je, inače, o fotografiji koja je snimljena tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014. godine, a ne nedavno na španjolskoj obali kako su tvrdili.

Kada su u Breibartu shvatili što su napravili na red je došla i isprika urednika.

- Prijašnja verzija ove priče uključivala je fotografiju Lukasa Podolskog na jet-skiju. Breitbart London ovim se putem ispričava gospodinu Podolskom. Nema dokaza da je gospodin Podolski član migrantske bande, niti da se ikad bavio trgovinom ljudima. Želimo sve najbolje gospodinu koji se nedavno umirovio od reprezentativne karijere - stoji u isprici.

Hoće li povratak Steve Bannona na uredničku poziciju, nakon što je dobio otkaz kod Donalda Trumpa, popraviti kvalitetu članaka i barem natjerati novinare na minimalnu provjeru činjenica, ostaje za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:41