'GENIJ INŽENJERSTVA'

FOTO Medvedev otvorio jedan od najdužih visećih mostova na svijetu u Vladivostoku, vrijedan milijardu dolara

Medvjedev je bezupitno stao iza kvalitete mosta, iako je jedna od novoizgrađenih prilaznih cesta bila uništena u oluji
 Englishrussia.com

VLADIVOSTOK - Ruski premijer Dmitrij Medvjedev u ponedjeljak je svečano otvorio most koji povezuje Vladivostok i Ruski otok . Pohvalio je radnike koji su omogućili populaciji od 5.000 žitelja povezati se s kopnom.

AP

Most je dug 1.104 metra i jedan je od najdužih visećih mostova na svijetu , a procjenjuje se da je porezne obveznike stajao 1.1 milijardu dolara.

- Siguran sam da će most služiti mnogim stanovnicima Vladivostoka i Ruskog otoka, ali i onima koji dođu kao turisti. Ovaj je most jedna prekrasna struktura, utjelovljuje sav genij inženjerstva, izjavio je Medvjedev.

Englishrussia.com

Medvjedev je također bezupitno stao iza kvalitete mosta, iako je jedna od novoizgrađenih prilaznih cesta bila uništena u oluji.

- Na onim dijelovima na kojima je kvaliteta upitna, mi ćemo to pažljivo riješiti, mi to možemo, rekao je, dodavši da iza svega stoje ruski inženjeri jer se "strancima ne može povjeriti" takav projekt.

Most je izgrađen uoči sastanka na vrhu APEC-a, koji je dogovoren za rujan. Trenutno je otvoren samo u testne svrhe, a za promet će u potpunosti biti otvoren 1. kolovoza.

Englishrussia.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:39