IMA DEVET ŽIVOTA

FOTO: 'ONA JE SVE ŠTO IMAM' Vatrogasci gotovo šest dana od potresa iz ruševina izvukli macu

 ENPA / Facebook

U ponedjeljak su iz talijanskog gradića Amatricea, koji se našao u epicentru nedavnog razornog potresam, stigle rijetke sretne vijesti, prenosi talijanski The Local.

Iz ruševina svog doma izvučena je jedna mačka, koja je tamo provela gotovo šest dana. Kažu da mačke imaju devet života, a ova je, kako se čini, ispucala barem nekoliko te je, pomalo izubijana, ali živa, nakon agonije vraćena svojoj vlasnici.

Maci je ime Gioia, što u prijevodu znači 'sreća', a njezina vlasnica Daniela u panici je odmah nakon potresa pobjegla iz kuće, a onda više nije mogla pronaći svoju srećicu, vjerojatno zato što se i ona negdje u panici sakrila.

'Molim vas, pronađite je. Ona je sve što imam', molila je Daniela talijanske vatrogasne postrojbe dok su pretraživali ruševinu njezinog doma. No, nakon što je prošlo pet dana bez pronalaska, šanse da će je naći bivale su svakim danom sve manje.

Međutim, kada je na scenu došao buldožer i kada se veća količina ostataka od kuće počela uklanjati, jedan od čistača uočio je mačku, vidno istraumatiziranu, ali još uvijek živu.

Sreću su iznijeli iz ruševine na cestu pored kuće gdje su joj dali vode da malo dođe k sebi.

ENPA / Facebook

ENPA / Facebook

'Veterinari su je pregledali te će unatoč dehidraciji preživjeti', rekli su iz talijanske agencije za zaštitu životinja ENPA-a.

Sreća je samo jedna od više od 200 životinja koje su spašene iz zgrada koje su se srušile nakon potresa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:13