FUKUSHIMA NA GOOGLEU

FOTO: OPUSTOŠENE ULICE Virtualna šetnja gradom duhova

Virtualnu šetnju opustošenim ulicama 12 napuštenih naselja prefekture Fukushime Googleovi zaposlenici napravili su na zahtjev lokalnih vlasti
 Google Street View

TOKIO - Američki internetski div Google objavio je nove snimke ulica gradova i sela sjeveroistočnog Japana, napuštene nakon nuklearne nesreće koja se u ožujku 2011. dogodila u Fukushimi.

Na internetskoj stranici Mirai no kioku , u prijevodu Sjećanje za budućnost, Google putem "Street Viewa" nudi slike 12 napuštenih naselja prefekture Fukushime, među kojima su gradovi Futaba i Okuma koji se nalaze u blizini opustošene nuklearne centrale Fukushime Daiichi. Područja su još uvijek nenaseljena zbog povišenih razina radioaktivnosti.

Najnoviji snimci pokazuju porušene kuće, oštećene ceste i ostalu štetu nastalu nakon potresa i tsunamija u Futabi, gradu najbližem nuklearnom kompleksu.

Pustoš na ulicama Futabe

Američka grupacija za ovaj je posao koristila posebno vozilo opremljeno kamerom, vodeći pritom računa o zaštiti vlastitog osoblja. Uz nove fotografije objavljene su i one iz razdoblja prije potresa i tsunamija.

Virtualnu šetnju opustošenim ulicama grada Namije Googleovi zaposlenici započeli su i objavili još u ožujku na zahtjev lokalnih vlasti, a sada su posao proširili.

Pogledajte fotografije uništenih područja pogledajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:11