UZBUNA ZBOG NEPOZNATOG UREĐAJA

FOTO: PANIKA U BERLINU ZBOG DOJAVE O BOMBI Policija zaustavila sav promet, okupirala kvart, uništila novi BMW i potom shvatila o čemu se radi

 REUTERS

Berlinska policija danas je podigla uzbunu zbog moguće bombe, nakon što je na sjedištu parkiranog automobila pronađen sumnjiv predmet. Na teren su izašli pirotehničari, cijeli dio grada bio je zatvoren za promet, a za demontažu 'bombe' koristio se i policijski robot. No, na kraju se ispostavilo kako je 'bomba' zapravo USB-punjač iz kućne radinosti.

Police specialists looks into a car in Berlin, Germany, May 29, 2017.     REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS

Oko 40 policajaca izašlo je na teren u četvrti Schöneberg, koji su smjesta pripriječili prilaz spornom vozilu. Prekinut je i promet za četiri autobusne linije, te su četiri autobusne stanice postale nedostupne. Pozvana je i jedinica pirotehničara koji su uz pomoć robota prišli parkiranom karavanu marke BMW.

A police specialist walks beside a car in Berlin, Germany, May 29, 2017.     REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS

No, nakom temeljite pretrage automobila, koja je uključivala i razbijanje svih prozora na vozilu, ispostavilo se kako je sumnjiv predmet imao potpuno bezopasnu svrhu - radilo se o USB punjaču, koji je policajcima nalikovao na bombu iz kućne radinosti.

A remote control bomb disposal robot holds a suspicious object, taken out of a car Berlin, Germany, May 29, 2017.     REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS

Vlasnik vozila u međuvremenu se javio policiji, koja ga je zadržala na ispitivanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:51