DJEVOJČICA OZLIJEĐENA

FOTO Policija bacila granatu u sobu s dvoje djece: Mislili su da je u kući laboratorij za proizvodnju droge

HELENA - Tim specijalne policije u američkoj saveznoj državi Montani provalio je u obiteljsku kuću vjerujući kako se u njoj nalazi laboratorij za proizvodnju metamfetamina.

Prilikom ulaska u kuću, specijalci su ubacili granatu za omamljivanje u dječju sobu sa dvoje malodobne djece. Granata, koja je dizajnirana tako da proizvede zasljepljujuć bljesak i zaglušujuću buku prilikom eksplozije, nanijela je teške opekline 12-godišnjoj djevojčici i učinila veliku materijalnu štetu na sobi.

- Ima opekline prvog i drugog stupnja na lijevoj strani tijela i na rukama. U teškim je bolovima. Svaki put kad pomislim na to poteku mi suze, rekla je djevojčicina majka Jackie Fasching.

Njen muž, srčani bolesnik, vikao je policiji kako će otvoriti vrata kada je akcija počela, i bio ih je otvarao kada su ih specijalci odlučili razvaliti.

Šef policije Rich St. John izjavio je kako se radilo o nalogu za pretres u istrazi o proizvodnji narkotika.

- Ovo što se dogodilo bilo je potpuno nepredviđeno, neplanirano, i vrijedno žaljenja. Nikako nismo htjeli da stradaju maloljetnici, pa ni itko drugi, rekao je.

St. John tvrdi kako je policija ‘temeljito odradila svoju domaću zadaću’.

- Informacije koje smo imali govorile su nam da nema djece u kući, niti u sobi. U pravilu ne koristimo eksplozivne naprave kada su djeca prisutna, rekao je.

Nakon pretresa kuće, policija nije pronašla niti laboratorij niti ikakve tragove vezane uz narkotike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:01